Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο”

“Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο”

chalvatzakis aek oaka vraveusi aslanidis palaimachoi

chalvatzakis-aek-oaka-vraveusi-aslanidis-palaimachoi

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης βρέθηκε στο κλειστό του Λαυρίου και παρακολούθησε από κοντά τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στο Λαύριο και την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και στη διαμάχη ανάμεσα στο Champions League και την Ευρωλίγκα.

“Η προσπάθεια των δύο ομάδων και όλων όσων συμμετείχαν είναι αξιέπαινη. Ο ΕΣΑΚΕ συμπαρίσταται, όπως κάνει πάντα σε ανάλογες εκδηλώσεις. Όλοι προερχόμαστε από μια οικογένεια μεταναστών. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μοναδικό. Είμαστε παράδειγμα”, δήλωσε αρχικά ο Χαλβατζάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι:

“Είμαι ικανοποιημένος από το πρωτάθλημά μας, όσον αφορά στο επίπεδο του ανταγωνισμού. Μαθηματικά δεν έχει πέσει ούτε σωθεί κανείς. Παρά τα προβλήματα, ο κόσμος έχει γυρίσει στα γήπεδα. Το μπάσκετ είναι στο DNA Έλληνα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω παρά την κακή περίοδο που διανύουμε.

Έχει “μπολιαστεί” το άθλημα στην καρδιά των ανθρώπων. Αγγελόπουλος και Λάσκαρης έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στις ομάδες τους. Και οι άλλες ομάδες έχουν κάνει βήματα προόδου. Οι ομάδες μας στην Ευρώπη έδειξαν εξαιρετικά ποιοτικά δείγματα”. Και συμπλήρωσε:

“Παραμένουμε μέτοχοι στην Ευρωλίγκα, παράλληλα, όμως, συμμετέχουμε και στο Τσαμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν διαφορές, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί πεδίο επικοινωνίας, παρότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη σύγκρουση.

Θα συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη. Γίνεται σοβαρή δουλειά και γι’ αυτό πήραμε τις wild cards. Κι ίσως αυτό είναι ένα γενικότερα θετικό μήνυμα”.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ εξέφρασε και την αντίθεσή του με τον τρόπο που η Ευρωλίγκα διαχειρίζεται τις ομάδες: “Τα κλειστά συμβόλαια της Ευρωλίγκας δεν βοηθούν καθόλου την εξέλιξη του αθλητισμού. Διαφωνώ με τα 10ετη συμβόλαια. Θα προσπαθήσουμε στο Μόναχο να βρούμε το καλύτερο για τις ομάδες και για το πρωτάθλημά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ

Η ΕΟΚ έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακάλεσε τα …