Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Θα παρακαλάμε τον Διαμαντίδη”

“Θα παρακαλάμε τον Διαμαντίδη”

feldein delaney raduljica

feldein-delaney-raduljica

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε πως θα ηττηθεί για τέταρτη φορά (σε ισάριθμα παιχνίδια) φέτος από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την εικόνα που παρουσίαζε επί 35 περίπου λεπτά στο ΟΑΚΑ. Όμως, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, ηγήθηκε της αντεπίθεσης και το θετικό αποτέλεσμα κατέληξε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στοχεύει στο 3/3 στις εναπομείναντες αγωνιστικές για να βγει τουλάχιστον τρίτος και να περιμένει στραβοπάτημα των αντιπάλων του ώστε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Ένας από τους παίκτες που έκανε αθόρυβη δουλεία αλλά δήλωσε δυνατά “παρών” σε κρίσιμα σημεία, ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν. Ο Δομινικανός γκαρντ σημείωσε 5 πόντους (1/1 διπ.-1/4 τρ.) συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού τριπόντου, ενώ είχε καλή παρουσία και στον αμυντικό τομέα. Μιλώντας αποκλειστικά στο eBasket.gr, μετά το τέλος της αναμέτρησης, αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και επεσήμανε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουν οι συμπαίκτες του για να τον μεταπείσουν, ενώ εκθείασε και τον κόσμο του “τριφυλλιού“.

“Ο κόουτς μας έβαλε τις φωνές στο ημίχρονο” εξήγησε σχετικά με το τι συνέβη ώστε να γυρίσει ο “διακόπτης” και το παιχνίδι. “Μας μίλησε για τον αμυντικό τομέα, όπου δεν ήμασταν καλοί κι εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης της εικόνας μας σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ πως στην επανάληψη παίξαμε καλύτερα, ειδικότερα στην τέταρτη περίοδο. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι καλή ομάδα, με την ευχέρεια να σκοράρει τόσο από την περιφέρεια όσο και με διεισδύσεις” κατέληξε.

Όσον αφορά τον περιορισμό του Ντιλέινι, επεσήμανε: “Ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Παίζει σε πολύ υψηλά στάνταρ φέτος και έχει την προοπτική να αναδειχθεί ακόμα και MVP της διοργάνωσης φέτος. Είναι ο ηγέτης της Λοκομοτίβ και γι’ αυτό δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο να τον περιορίσουμε. Μπορεί να είχε μόλις έναν πόντο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν θέλαμε να την πατήσουμε όπως την τελευταία φορά (σ.σ: είχε σκοράρει 20 πόντους μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, κατά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα). Είναι πλήρης ομάδας, όμως, και βρήκαν τον τρόπο να αντισταθμίσουν το άσχημο βράδυ του Ντιλέινι“.

Η κουβέντα οδηγήθηκε στον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού. “Το έχει ακόμα” τόνισε απευθείας ο Φελντέιν, με το που αναφέρθηκε το όνομα του Διαμαντίδη. Και συνέχισε: “Πιστεύω πως τη σημερινή του εμφάνιση πρέπει να του τη δείχνουμε συνέχεια σε βίντεο και να τον παρακαλάμε όλη τη σεζόν να αλλάξει την απόφαση του“.

Σχετικά με το χρειάζεται να κάνουν οι “πράσινοι” για να προκριθούν με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, σημείωσε: “Πρέπει να νικήσουμε και να ελπίσουμε πως κάποιος από τους διεκδικητές μας θα χάσει. Η ήττα της περασμένης εβδομάδας ήταν σκληρή αλλά θέλουμε να περάσουμε. Όμως δεν προτρέχουμε. Κοιτάμε κάθε ματς που ακολουθεί”.

Τέλος, δεν έκρυψε -για ακόμα μια φορά- τη λατρεία του για τους “πράσινους” οπαδούς: “Λατρεύω τους οπαδούς μας, είναι απίστευτοι. Μπορεί να τους απογοητεύσαμε με την εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καταλαβαίνουν το μπάσκετ και ήξεραν ότι θα επιστρέφαμε. Μας έδωσαν απίστευτη ενέργεια στην επανάληψη και τα καταφέραμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…