Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στην τελική ευθεία η νέα Ευρωλίγκα

Στην τελική ευθεία η νέα Ευρωλίγκα

euroleague 1

euroleague

Η Ευρωλίγκα υποδέχθηκε σήμερα (14/3) τις ομάδες στη Βαρκελώνη, όπου συζήτησαν πώς θα συμπληρώνεται το νέο σύστημα διεξαγωγής, παρών ήταν κι ο Άρης για τη σχετική ενημέρωση για το EuroCup, δεν ταξίδεψε η ΑΕΚ

Οι 11 ομάδες έχουν σίγουρη θέση. Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις Κάουνας. Το θέμα πως θα καλυφθούν οι εναπομείναντες θέσεις. Πέντε τον αριθμό.

Στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2016-17 – σύμφωνα με την πρόταση – θα συμμετάσχουν επίσης η νικήτρια του Eurocup, τρεις ομάδες που θα προκύψουν από την VTB League, την Αδριατική Λίγκα και το γερμανικό πρωτάθλημα και μία που θα πάρει wild card.

Από τη σεζόν 2017-18 όμως, δεν θα υπάρχει wild card και αυτή τη μια θέση μια ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να εγκριθεί στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ για το Eurocup προβλέπεται πως οι τέσσερις προαναφεθέντες λίγκες θα έχουν από τρεις ομάδες στην διοργάνωση. Οι υπόλοιπες θέσεις της διοργάνωσης θα καλυφθούν ύστερα από ξεχωριστές συμφωνίες που θα γίνουν με ομάδες από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Ιταλία, την Λιθουανία και με άλλες που ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στο Eurocup.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…