Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Σφαιρόπουλος τα κάνει 100

Ο Σφαιρόπουλος τα κάνει 100

Giannis Sfairopoulos2

Giannis Sfairopoulos2

george-petridisΠρόκειται για ένα επίτευγμα που έρχεται αμέσως μετά από μία σκληρή και πιθανώς καταδικαστική ήττα στην Ευρωλίγκα από την Μπάμπεργκ την οποία χρεώνεται σχεδόν ολοκληρωτικά ο ίδιος.

Αδίκως, κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος, γιατί το παιχνίδι δεν χάθηκε μόνο στην τελευταία φάση και μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι. Σε τελική ανάλυση πρόκειται για το προαιώνιο μπασκετικό ερώτημα: κάνεις ή δεν κάνεις φάουλ όταν βρεθείς στη θέση που βρέθηκε χθες ο Ολυμπιακός;

Ολοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, το ίδιο και οι επιλογές τους οπότε. Έτσι κρίνονται ο Σφαιρόπουλος και ο Ολυμπιακός όμως αν το σουτ του Στρέλνιεκς έβρισκε σίδερο, κανείς δεν θα έστηνε τον κόουτς “στα 11 μέτρα”.

Σε κάθε περίπτωση μπροστά βρίσκεται ένα επίτευγμα που έχει τη σημασία του και το eBasket.gr το αναδεικνύει. Θα σημειωθεί μέσα από ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, αυτό της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να παίζει για το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ θα συμπληρώσει 100 επίσημους αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μια διαδρομή που άρχισε συμπτωματικά με τον ίδιο αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο. Ήταν στις 3 Νοεμβρίου, κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 81-62 παίρνοντας 22 πόντους από τον Βασίλη Σπανούλη.

Το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ θα μπορούσε να είναι το 100ό του Θεσσαλονικιού τεχνικού στον ερυθρόλευκο πάγκο όμως μέτρησε μια… απουσία στις 16 Νοεμβρίου 2014 όταν λόγω ενός προβλήματος υγείας έμεινε στην Αθήνα και τον Ολυμπιακό κοουτσάρισε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο (54-64) ο Μίλαν Τόμιτς.

Στο ντέρμπι της Κυριακής λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού και ο απολογισμός του στα 99 που έδωσε μέχρι σήμερα είναι 80 νίκες και 19 ήττες (80,8%), που κατανέμονται ως εξής: 50-2 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (96,15%), 30-16 στην Ευρωλίγκα (62,21%) και 0-1 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4 Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Fina…