Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο πολυφωνικός Ολυμπιακός

Ο πολυφωνικός Ολυμπιακός

Real Madrid Olympiacos

Real-Madrid-Olympiacos

george-petridisΜεταξύ των τρόπων που υπάρχουν για να φανεί αν μια ομάδα παρουσιάζει πολυφωνία στο επιθετικό της παιχνίδι, είναι και αυτός των περισσότερων δυνατών πρώτων σκόρερ της ανά αγώνα. Στην σκιά του τρομερού αλλά και ανεπανάληπτου σε ελληνικά χρονικά, αμυντικού ρεκόρ της τρίτης περιόδου –κράτησε την Κηφισιά στο μηδέν- ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους και παράλληλα έγινε ο 9ος παίκτης που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα 23 ως τώρα παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Συγκρινόμενος αυτός ο αριθμός με τους αντίστοιχους των άλλων τριών ομάδων της τετράδας, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει οχτώ διαφορετικούς πρώτους σκόρερ ως σήμερα (9 φορές ο Τζέιμς Φελντέιν), ο Άρης έξι (7 φορές ο Οκάρο Ουάιτ) και η ΑΕΚ εννιά όπως δηλαδή έχει και ο Ολυμπιακός. Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι σε 12 από τα 23 παιχνίδι της “Ένωσης” πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαυροκεφαλίδης ενώ την αντίστοιχη πρωτιά του Ολυμπιακού μοιράζονται επί του παρόντος τρεις παίκτες.

Ήδη οι πρωταθλητές ξεπέρασαν τον αντίστοιχο περσινό αριθμό τους όταν στα 26 ματς της κανονικής περιόδου είχαν οχτώ διαφορετικούς πρώτους σκόρερ. Μοιάζει πάντως απίθανο να καταφέρει ο Ολυμπιακός στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές να αναδείξει τρεις διαφορετικούς πρώτους σκόρερ και πέραν των εννιά που είχε ως σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορούσε να φτάσει στην επίδοση του Πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014 όταν είχε 12 διαφορετικούς παίκτες να μοιράζονται τις πρωτιές στο σκοράρισμα ανά αγώνα.

Η φετινή ομάδα όμως μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιθετική πολυφωνία της ακόμη και έναντι της προπέρσινης καθώς τις περισσότερες πρωτιές δεν τις μονοπωλούν ένας ή δύο παίκτες κάτι που έγινε τόσο πρόπερσι όσο και πέρυσι. Αυτό γιατί την κορυφή της σχετικής λίστας μοιράζονται τρεις, ο Λοτζέσκι, ο Σπανούλης και ο Στρόμπερι που αναδείχτηκαν από πέντε φορές πρώτοι σκόρερ των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά οι παίκτες που αναδείχτηκαν πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα και οι αντίστοιχες λίστες της προηγούμενης διετίας…

2013-14 2014-2015 ΦΕΤΟΣ
Λοτζέσκι 7 Σπανούλης 10 Λοτζέσκι 5
Πρίντεζης 4 Λοτζέσκι 6 Σπανούλης 5
Περπέρογλου 2 Πρίντεζης 3 Στρόμπερι 5
Ντάνστον 2 Ντάνστον 2 Πρίντεζης 2
Σπανούλης 2 Σλούκας 2 Τζόνσον-Οντομ 2
Κόλινς 2 Χάντερ 1 Τσαϊρέλης 1
Ντάνστον 2 Μάντζαρης 1 Μάντζαρης: 1
Μπέγκιτς 1 Ντάρντεν 1 Μιλουτίνοφ: 1
Σλούκας 1 Παπαπέτρου 1
Μουν 1
Παπαπέτρου 1  
Πέτγουεϊ 1
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…