Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Καλαμπόκης έσπασε το “φράγμα” των 3.000 πόντων

Ο Καλαμπόκης έσπασε το “φράγμα” των 3.000 πόντων

aekkolo

kalampokis-aek-kolossos

Κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του –τον Κολοσσό H Hotels- ο Γιάννης Καλαμπόκης έκανε όχι μόνο ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι με 4/4 βολές, 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα αλλά έγινε και μόλις ο 25ος παίκτης στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που έφτασε τους 3.000 πόντους.

Ο “aειθαλής» γκαρντ είχε 17 πόντους και με αυτούς έφτασε τους 3.004 ανεβαίνοντας στην 25η θέση της σχετικής λίστας και αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Καράγκουτη (2.989). Οι 17 πόντοι μάλιστα αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού είχε 13 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά και είναι μια επίδοση πολύ κοντά στο ρεκόρ καριέρας του με την ΑΕΚ. Ο Καλαμπόκης 19 πόντους στο ματς της πρώτης του θητείας στην «ένωση» την περίοδο 2005-2006 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα…

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν βάσει ranking ο καλύτερος της σημερινής ΑΕΚ. Ο Βόσνιος μάλιστα με τους 15 πόντους του ξεπέρασε τους 400 στο ελληνικό Πρωτάθλημα και με τα έξι ριμπάουντ έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 300 σε αυτό.

*Έχοντας 1/1 δίποντο ο Νώντας Παπαντωνίου έφτασε τα 200 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει 200/452 (44,24%) ενώ παράλληλα με τους δύο σημερινούς του πόντους, ξεπέρασε τους 200 με τη φανέλα της ΑΕΚ.

*Τα 900 ριμπάουντ καριέρας ξεπέρασε ο Δημήτρης Μαυροειδής έχοντας πέντε στο σημερινό παιχνίδι.

*Ένα από τα πιο παραγωγικά του παιχνίδι στη σεζόν έκανε ο Ντούσαν Σάκοτα ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του με 15 πόντους αφού τόσους είχε και στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

*Έξι ασίστ μοίρασε ο Τορίν Γκριν επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του, αφού είχε τρεις την προηγούμενα εβδομάδα στο Ρέθυμνο.

mavrokefalidis-aek-kolossos

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ “άγγιξε” την καλύτερη φετινή επίδοση της στην επίθεση με 92 πόντους, σημειώνοντας έναν λιγότερο από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο οποίο πάντως έφτασε στους 93 σε ματς 55 λεπτών.

*Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς επέδειξε υψηλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ αλλά ειδικά σε αυτήν των δύο πόντων, σημείωσε ρεκόρ περιόδου. Είχε 21/31 (67,74%) ενώ το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο (16/24 και 66,66%).

*Η “Ένωση” σημείωσε και ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία περίοδο για τους 24 αγώνες της στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχοντας 31 στο 4ο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels. Το προηγούμενο ήταν εκείνο της δεύτερης περιόδου του εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη στο οποίο είχε 29.

*Στατιστικά τουλάχιστον, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο της φετινής ΑΕΚ που είχε 109 βαθμούς στο ranking, έναν περισσότερο από τα εντός έδρας παιχνίδια με το Ρέθυμνο Cretan Kings και το Λαύριο.

larentzakis-kolossos-pagkos

Ο Λαρεντζάκης 7ος ριμπάουντ του Κολοσσού H Hotels

*Δε βρέθηκε σε καλή μέρα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και το 1/11 σουτ εντός παιδιάς το πιστοποιεί. Μαζεύοντας ωστόσο τέσσερα ριμπάουντ έγινε ο 7ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels. Ο νεαρός γκαρντ έφτασε τα 174 και ξεπέρασε τον Μπαμπάλε Όσμπι που παίζοντας στην ομάδα της Ρόδου στη διετία 2012-2014 είχε 171.

*Ένα αντίπαλο σουτ σταμάτησε ο Ουίλ Ντέιβις και με αυτό έφτασε τις 21 τάπες για να “πιάσει” στην 5η θέση της σχετικής λίστας του Κολοσσού H Hotels τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

*Το σημερινό ήταν το 296ο παιχνίδι του Γιάννη Γεωργαλλή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με αυτό έφτασε στην 39η θέση της σχετικής λίστας τον Δήμο Ντικούδη.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …