Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε”

“Μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε”

el amin

el amin

Η Κηφισιά επιβλήθηκε του Ρεθύμνου με 100-88 και μπορεί να μην κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα (παρά έναν πόντο), όμως έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Ένας παίκτης που έφθασε μεσούσης της σεζόν στα βόρεια προάστια της Αθήνας και έχει αποδώσει τα μέγιστα στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, δήλωσε “παρών” και χθες.

Ο Μουχάμαντ Ελ-Αμίν ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 25 πόντους (4/12 διπ.-4/8 τρ.-5/5 βολές) και αποδεικνύει ότι η Α1 του ταιριάζει. Ο Αμερικανός γκαρντ μετά το άκρως επιτυχημένο πέρασμα του από τον Απόλλωνα Πάτρας, πέρσι, πήρε μεταγραφή στην Ιταλία και την Καζέρτα. Από τον περασμένο Δεκέμβρη επέστρεψε στη χώρα μας και καθοδηγεί με επιτυχία και την Κηφισιά, μετρώντας 12.3 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο eBasket.gr, ο Ελ-Αμίν αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Κρητικούς, έκανε μια σύγκριση της ελληνικής και της ιταλικής λίγκας, σημείωσε τους στόχους της ομάδας του και μοιράστηκε την αγάπη του για την Ελλάδα.

“Το κλειδί της νίκης ήταν ότι περιορίσαμε τους αιφνιδιασμούς. Το Ρέθυμνο είναι μια πολύ καλή ομάδα στο τρανζίσιον και αν καταφέρναμε να ανακόψουμε αυτό το στοιχείο θα είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη. Για να το πετύχουμε έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη μπάλα και να μην υποπίπτουμε σε λάθη. Όλοι μας αποδώσαμε σε υψηλά στάνταρ και συνεισφέραμε, ο καθένας με το δικό του μερίδιο, για τη νίκη” επεσήμανε αρχικά ο 29χρονος για να προσθέσει:

“Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ σαν παίκτης. Με έκανε να εκτιμήσω τις αρετές του ομαδικού μπάσκετ και να μάθω να εμπιστεύομαι περισσότερο τους συμπαίκτες μου. Στην Ιταλία τα πράγματα ήταν διαφορετικά, το παιχνίδι βασιζόταν περισσότερο στο ατομικό ταλέντο παρά στην ομαδικότητα, εν αντιθέσει με εδώ”.

Όσον αφορά τους στόχους της Κηφισιάς, εξήγησε πως: “Κοιτάμε βραχυπρόθεσμα και δη το κάθε παιχνίδι που έπεται. Αρχικά, θέλουμε να τερματίσουμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση, στην κανονική διάρκεια και από και πέρα βλέπουμε. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι αν αγωνιζόμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο για 40 λεπτά, τότε μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο“.

Τέλος, έκανε μια αναδρομή στην παραμονή του στην Πάτρα και τη συνέκρινε με την τωρινή κατάσταση στην Κηφισιά: “Μου άρεσε πολύ στην Πάτρα. Ήταν υπέροχη εμπειρία, γνώρισα καινούριους ανθρώπους και πέρασα όμορφα. Αναλόγως καλά περνάω και στην Κηφισιά. Είμαι πολύ άνετα εδώ, οι άνθρωποι μου φέροντα καλά, έχει ωραία εστιατόρια η περιοχή, ενώ έχω πάει να δω και τα αξιοθέατα της Αθήνας. Γενικότερα, αγαπάω την Ελλάδα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…