Κεντρική Ασίστ Basketbase Μία χορταστική αγωνιστική

Μία χορταστική αγωνιστική

leon williams kavala rethimno

leon-williams-kavala-rethimnogeorge-petridisΗ 22η “στροφή” της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ άφησε πίσω της πολλά στοιχεία που την κατατάσσουν μεταξύ των πιο αξέχαστων της σεζόν. Στη διάρκεια του τριήμερου τα είδαμε σχεδόν όλα. Ανατροπή στην ανατροπή, παρατάσεις, “100άρες” και πολλά άλλα…

Σε ομαδικό επίπεδο…
*Τρεις παρατάσεις υπήρξαν στις πρώτες 21 αγωνιστικές όμως άλλες τρεις είδαμε στην 22η αγωνιστική, δύο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και μία στην Καβάλα. Το 40λεπτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κρίνει τα παιχνίδια: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Καβάλα-Κηφισιά και Κολοσσός-ΑΕΚ.

*Πριν την 22η αγωνιστική, είχαν σημειωθεί έξι “100άρες” στα παιχνίδια: Παναθηναϊκός-Κολοσσός (107-66) και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (99-104) στην 4η, Ολυμπιακός-Λαύριο (108-39) στην 5η, Aρκαδικός-Ολυμπιακός (60-103) στη 16η, Κηφισιά-Τρίκαλα (115-79) στη 17η, και Ολυμπιακός-Καβάλα (115-61) στην 21η αγωνιστική. Στην αγωνιστική του τριημέρου που πέρασε σημειώθηκαν τρεις, αυτή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και αυτές του αγώνα Καβάλας-Ρεθύμνου.

Ολυμπιακός συμπλήρωσε πέντε “100άρες” στο φετινό Πρωτάθλημα ενώ στην περσινή σεζόν είχε τέσσερις (με Πανελευσινιακό εντός και εκτός έδρας, Τρίκαλα εκτός και Πανιώνιο εντός έδρας.

*Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Το τελευταίο παιχνίδι 50 λεπτών του ελληνικού Πρωταθλήματος ήταν εκείνο της 2ης αγωνιστικής της περσινής σεζόν όταν τα Τρίκαλα επιβλήθηκαν εντός έδρας του Κόροιβου με 102-93.

*Στην Καλαμίτσα έφτασαν σε “100άρα” τόσο η Καβάλα όσο και το Ρέθυμνο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ήταν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδους της σεζόν 2013-2014 όταν ο ΚΑΟΔ νίκησε εκτός έδρας τα Τρίκαλα με 108-103.

Σε ατομικό επίπεδο…
*Ρέλεφορντ και Κρουμπάλι ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση ranking με 39 βαθμούς όσους είχαν ο Δημήτρης Μαυροειδής στο παιχνίδι της Κηφισιάς με το Λαύριο για την 3η και ο Χρήστος Ταπούτος στο παιχνίδι της Καβάλας με τα Τρίκαλα για τη 15η αγωνιστική.

*Ο Αμερικανός του Κολοσσού σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τους 35 πόντους του κόντρα στον Κόροιβο, ξεπερνώντας την επίδοση των 31 που είχε ο Τόνι Μέιερ του Απόλλωνα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Παράλληλα αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας της Ρόδου, μετά τους 36 που είχε ο Πατ Καλάθης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή της περιόδου 2010-2011.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 281 εμφανίσεων του στην κατηγορία με τα 16 ριμπάουντ που μάζεψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είχε 15 σε παιχνίδι Λάρισας-ΠΑΟΚ της περιόδου 2005-06.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…