Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Φάρος, μια όμορφη μπασκετική ιστορία”

“Φάρος, μια όμορφη μπασκετική ιστορία”

collage djordjevic polemis

djordjevic-polemisΟ Ανδρέας Πολέμης αναφέρθηκε στο “όνειρο” που ζει ο Φάρος, με τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου (06/03, 17:30). Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, στον αντίποδα, μίλησε για την όμορφη ιστορία της ομάδας του Κερατσινίου και δήλωσε έτοιμος για τον πρώτο -χρονικά- τίτλο της σεζόν.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Αριστείδης Γολέμης (Αντιπρόεδρος ΕΟΚ): “Ελπίζω ότι θα έχουμε έναν πολύ ωραίο αγώνα φέτος και μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ο σπουδαιότερος θεσμός της ομοσπονδίας και όλοι πρέπει να τον τιμούμε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε να νικήσει ο καλύτερος και να έχουμε μια γιορτή”.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): “Να συγχαρώ τις δύο ομάδες, που έφθασαν έως εδώ. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, μέσα σε καλή ατμόσφαιρα. Καλώ όλους όσοι θα δουν τον αγώνα να είναι ευπρεπείς και να δείξουμε ότι το μπάσκετ έχει κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις από άλλους”.

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στις εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία. Είμαστε περήφανοι που φθάσαμε ως εδώ και δεν ήταν τυχαίο. Ζούμε το όνειρό μας.

Ανδρέας Πολέμης: “Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει πάρει 6 Ευρωλίγκες και εμείς 6 χρόνια πριν ήμασταν στην τοπική κατηγορία. Καταφέραμε να φθάσουμε ως εδώ με ιδρώτα, πάθος και ομόνοια. Περήφανος για τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου και βεβαίως τη διοίκηση που μας παρέχει τα πάντα. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε τη στιγμή και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ότι ο Φάρος δεν έφθασε τυχαία εδώ”.

-Έχει πιάσει τον στόχο του ή υπάρχει κάτι παραπάνω; Κινητρο.

“Κάθε παιχνίδι το βλέπαμε διαφορετικά και στόχος ήταν πάντα η νίκη. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι η πιο δυνατή ομάδα που αντιμετωπίζουμε, είναι ενισχυμένος, παίζει στο γήπεδό του. Εμείς έχουμε λίγες πιθανότητες, αλλά θα τις εξαντλήσουμε”.

-Τι είπατε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ;

“Πάμε να πάρουμε το Κύπελλο”.

Δημήτρης Διαμαντίδης: “Για εμάς κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει πάρει μεγάλες νίκες απέναντι σε ομάδες της Α1. Να γίνει ένας ωραίος τελικός, ο κόσμος που θα έρθει να απολαύσει το παιχνίδι που θα δει”.

-Τελευταίος τελικός, πώς αισθάνεσαι;

“Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι που θα παίξουμε αύριο και πώς θα νικήσουμε”.

Σάσα Τζόρτζεβιτς: “Το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν μέχρι τώρα. Σεβόμαστε τον Φάρο, γιατί έφθασε ως τον τελικό πετυχαίνοντας δύσκολες νίκες. Είναι έμπειρη και καλή ομάδα, η κατηγορία που παίζουν δεν έχει σημασία και θεωρώ ότι είναι ένας άξιος αντίπαλος.

Θέλω να τους συγχαρώ για αυτά που έχουν καταφέρει, καθώς αποτελεί μια όμορφη μπασκετική ιστορία, παράδειγμα για όλους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Προερχόμαστε από δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα, είμαστε κουρασμένοι, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε”.

-Αν περίμενε ότι θα φθάσει στον τελικό.

“Το περίμενα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…