Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Έξι ομάδες για τέσσερα “εισιτήρια”

Έξι ομάδες για τέσσερα “εισιτήρια”

rethimno lavrio

rethimno - lavrio

Η πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα έχει κλειδώσει καθώς -πέραν των δύο αιωνίων- τόσο ο Άρης (41 βαθμοί) όσο και η ΑΕΚ (39 βαθμοί) έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την κατάταξη τους. Απομένουν έτσι τέσσερις ακόμα θέσεις και έξι ομάδες που τις διεκδικούν, με τις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Α1, να προμηνύονται μεγάλες “μάχες”.

Τη δεδομένη στιγμή και συνυπολογίζοντας την (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) ήττα της Κηφισιάς στο ΣΕΦ αύριο (21/03) οι ομάδες που θα προκρίνονταν στην post season είναι ο Κολοσσός, ο ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο και ο Απόλλωνας Πάτρας. Η εικόνα μοιάζει απίθανο να παραμείνει έτσι μέχρι τη συμπλήρωση των 26 αγωνιστικών, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ είναι ορατή και μια μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα, Λαύριο!

Ομάδα

Αγωνιστική

24η 25η 26η
Κολοσσός (34β.) ΑΕΚ* Κηφισιά Άρης*
ΠΑΟΚ (33β.) Τρίκαλα* Κόροιβος Καβάλα*
Ρέθυμνο (33β.) Κηφισιά* Άρης Ολυμπιακός*
Απόλλων (32β.) Λαύριο* Ολυμπιακός Τρίκαλα*
Κηφισιά (32β.) Ρέθυμνο Κολοσσός* Παναθηναϊκός
Λαύριο (31β.) Απόλλων Τρίκαλα Κόροιβος*

*εκτός έδρας αγώνες

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής στα μεγάλα σαλόνια, οι Λαυριώτες έχουν μπει και στην κουβέντα πρόκρισης στα πλέι οφ, με το πρόγραμμα τους να επιτρέπει άκρως ρεαλιστικές ελπίδες, όντες οι μόνοι που δεν έχουνε μπροστά τους ομάδας της κορυφαίας τετράδας. Παράλληλα, τα δύο εντός έδρας ματς με Απόλλωνα και Τρίκαλα είναι σαφώς στα μέτρα τους, όπως και το εκτός με τον Κόροιβο.

Ο ΠΑΟΚ παρά το μεγάλο στραβοπάτημα ενάντια στους “νεοφώτιστους” χθες, φέρει τις μεγαλύτερες ελπίδες για κατάληψη της πέμπτης θέσης, με βάση το πρόγραμμα του, αλλά η προβληματική του εικόνα δεν σηκώνει τόσο μεγάλη αισιοδοξία.

Οι αναμετρήσεις Λαύριο – Απόλλωνας και Κηφισιά – Ρέθυμνο της 24ης αγωνιστικής, αυτές του Κολοσσού με την Κηφισιά και του Ρεθύμνου κόντρα στον Άρη για την 25η, καθώς και οι αγώνες ΚόροιβοςΛαύριο και ΤρίκαλαΑπόλλων -της τελευταίας “στροφής”- θα αποτελέσουν ενδεχομένως (και με βάση την τωρινή μας εικόνα) κλειδιά για τις ομάδες που θα προκριθούν τελικώς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…