Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Εκθέτει τον γιο του!

Εκθέτει τον γιο του!

simeonidis ked

simeonidis-ked

Δεν θα γράψουμε το “κλασικό” που θέλει τη γυναίκα του Καίσαρα να δείχνει (όχι μόνο να είναι) τίμια. Θα μπούμε στην ουσία του πράγματος. Γιατί αύριο στις 17:00 ο Στέλιος Συμεωνίδης (ο υιός) καλείται να διευθύνει τον αγώνα Δόξα Λευκάδας – Πανερυθραϊκός. Και πριν απ’ όλα τα άλλα να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος νεαρός είναι κι εξαιρετικός διαιτητής κι εξαιρετικός χαρακτήρας. Και δεν το γράφουμε από υποχρέωση, το εννοούμε.

Για όσους δεν γνωρίζον ο Στυλιανός Συμεωνίδης είναι γιος του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΟΚ, Στέλιου Συμεωνίδη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πατέρος του και αξιολογεί και ορίζει τον γιο του. Για όσους επίσης δε γνωρίζουν, το επί 16 συναπτά έτη μέλος της ΚΕΔ, είχε διατελέσει στο παρελθόν (πριν το 2010) Δήμαρχος του τότε Δήμου Πεύκων Ν. Θεσσαλονίκης, που είναι και η έδρα των Μαχητών Δόξας Πευκών.

Σε αυτήν την ομάδα, μέλος του Δ.Σ. είναι ακόμα και σήμερα ο άλλος γιος του κ. Συμεωνίδη και αδερφός του διαιτητή. Η Δόξα Λευκάδας έχει δύο βαθμούς διαφορά από τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και τρεις από τον Πανερυθραϊκό.

Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα, όπως πραγματικό δεδομένο είναι πως ισχύει ακόμα στο ελληνικό μπάσκετ η εντοπιότητα. Δεν ορίζονται, δηλαδή, διαιτητές από την ίδια πόλη, σε αγώνες ομάδας της πόλης τους, προς αποφυγή δυσάρεστων συνειρμών. Εδώ είναι που λένε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να δείχνει τίμια.

Αναρωτιόμαστε, γιατί ο ίδιος ο πατέρας του νεαρού και πολλά υποσχόμενου διαιτητή, παίζει με το μέλλον του νεαρού. Για ποιον λόγο να τοποθετείται σε αγώνες της Α2 ανδρών, ενώ μπορεί κάλλιστα να παίξει σε άλλα πρωταθλήματα (ανδρών και γυναικών), όπου δεν ελογχεύει ο κίνδυνος κακιάς στιγμής.

Εξ ορισμού δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει σκέψη πως ο Στέλιος Συμεωνίδης θα σφυρίξει με το συναίσθημα, θέλοντας να ευνοήσει τον αδερφό του. Αναρωτιόμαστε, όμως, τι θα συμβεί αν από λάθος (ανθρώπινο), από την κακή στιγμή, δοθεί ένα ανάποδο σφύριγμα, το οποίο ενδέχεται να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα; Ποιος δεν θα πιστέψει ότι υπάρχει διαπλοκή και δεν θα συνδέσει τα δύο αδέρφια;

Εξ ορισμού ΔΕΝ έπρεπε να είναι στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ο κ. Συμεωνίδης, από τη στιγμή που ο γιος του ανέβηκε (καλώς και με την αξία του) στην Α1 κατηγορία. Εξ ορισμού ΔΕΝ έπρεπε ο νεαρός διαιτητής να παίζει σε αγώνες της Α2 κατηγορίας. Κι αυτά δεν είναι ψιλά γράμματα. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το μπάσκετ δεν είναι φέουδο και ότι υπάρχουν κακές πρακτικές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…