Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Δεν έχει ταβάνι ο Γιάννης”

“Δεν έχει ταβάνι ο Γιάννης”

rodopoulos

rodopoulos

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ μίλησε ο Θοδωρής Ροδόπουλος για το ταξίδι στην Αμερική και το Final Four του NCAA που θα παρακολουθήσει. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ, τόνισε ότι όλοι στην Αμερική ζουν για το March Madness, ενώ αναφέρθηκε και στους νεαρούς αθλητές που θεωρεί ότι μπορούν να σταθούν στο ΝΒΑ. Ακόμα, σχολίασε και την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δηλώνοντας ότι δεν έχει ταβάνι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τις εντυπώσεις του από τα NCAA που έχει παρακολουθήσει: “Θα έλεγα ότι οι άνθρωποι του μπάσκετ της Αμερικής ζουν για το March madness. Είχα την τύχη να βρεθώ πολύ καιρό πριν σε Final Four του NCAA. Ήταν το 1978 στο Kentucky με το Kentucky να κερδίζει το Duke. Το Final Four που με σημάδεψε ήταν αυτό που έγινε το 1979 στο Salt Lake City της Utah κι ακόμα και τώρα θεωρείται ότι εκείνος ήταν ο καλύτερος τελικός της ιστορίας. Ήταν εκείνο το παιχνίδι μεταξύ του Michigan State και του Indiana Steit που ιστορικά είναι ότι καλύτερο είδαμε ποτέ. Για την ιστορία και μόνο φέτος συμπλήρωσα 40 χρόνια ως μέλος του Συνδέσμου προπονητών της Αμερικής”.

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει φέτος: “Δυστυχώς ή ευτυχώς, το θεωρητικά πιο δυνατό φαβορί πριν ξεκινήσει η τελική σειρά ήταν το Michigan State, όμως αποκλείστηκε στο πρώτο ματς. Τα τέσσερα νούμερο 1 του συνολικού Bracket συνεχίζουν στους 16 οπότε όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό Final Four. Για εμένα αυτό θα είναι 34ο που θα παρακολουθήσω από κοντά! Οι ομάδες που θεωρώ ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα είναι το North Carolina, το Kansas, το Virginia, η Oklahoma και το Villanova”.

Για τους παίκτες που μπορούν να βρεθούν στο ΝΒΑ τη νέα χρονιά: “Ο Ben Simmons από το LSU θα είναι πιθανότατα το νο1 στο ντραφτ. Στο νούμερο δύο υπολογίζεται ότι θα είναι ο Brandon Ingram από το Duke και στο τρία ο Buddy Hield από το Oklahoma. Για εμένα πολύ καλός παίκτης παρότι δεν βρίσκεται τόσο ψηλά είναι και ο Brice Johnson του North Carolina που μου αρέσει πάρα πολύ”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μέχρι πού θεωρεί πως μπορεί να φθάσει: “Ο Αντετοκούνμπο πιστεύω ότι θα γίνει all star σίγουρα. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να φτάσει το ταλέντο του στο μάξιμουμ. Το πλεονέκτημα του είναι ότι είναι ένα αθλητικό παιδί και είμαστε στην εποχή που οι παίκτες είναι πρώτα αθλητές και μετά μπασκετμπολίστες, όμως για να γίνεις πραγματικά μεγάλος πρέπει να συνυπάρχουν και τα δύο.

Ο Γιάννης χρειάζεται δουλειά στα βασικά του μπάσκετ, δηλαδή στο σουτ, στα pivot και το ball handling. Ο Γιάννης το πληθωρικό ταλέντο του το δείχνει στο transition όπου βρίσκει πολλούς χώρους και μπορεί να απλώνει όμορφα το παιχνίδι του. Στο σετ παιχνίδι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όμως όταν θα έχει όλα αυτά που είπαμε θα βοηθηθεί. Το ταλέντο του Γιάννη δεν έχει ταβάνι. Μπορεί να φτάσει σε μεγάλα ύψη κι επειδή είναι δουλευταράς πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Όσον αφορά τη θέση που πρέπει να αγωνίζεται για εμένα είναι παίζει ένας πόιντ φόργουορντ όπως κάποτε ο Σκότι Πίπεν. Για να γίνει ένας κανονικός πόιντ γκαρντ θα πρέπει να προσθέσει αυτά τα στοιχεία που είπαμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…