Κεντρική Ασίστ Shadow Χαμένες μπασκέτες

Χαμένες μπασκέτες

basketa ano liosia

basketa-ano-liosia

Είναι φορές που αναρωτιέσαι αν κάποιοι είναι τόσο αδιάφοροι, αν λειτουργούν με επαγγελματισμό, ή αν απλά ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα παραπάνω. Η ιστορία μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία φαντασίας, αλλά είναι απόλυτα αληθινή. Ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν οι άνθρωποι της Κηφισιάς αντιλήφθηκαν πως το Ζηρίνειο δεν είχε μπασκέτες επιπέδου Α1 κατηγορίας!

Ο Δήμος Κηφισιάς επικοινώνησε με αυτόν των Άνω Λιοσίων, ζητώντας να παραχωρηθούν οι μπασκέτες του κλειστού της Ζωφριάς. Στις 13/09/2013 το αίτημα έγινε δεκτό και με υπογραφή Δημήτρη Καρβέλα οι μπασκέτες παραλήφθηκαν από την Κηφισιά. Οι άνθρωποι του Εύνικου πήγαν χαμπάρι την απώλεια των μπασκετών την επόμενη μέρα και ρωτώντας έμαθαν πως πήγαν δανεικές (από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου) στην Κηφισιά, για να παίξει στο πρωτάθλημα της Α1.

Να σημειώσουμε πως οι μπασκέτες βρίσκονταν στην άκρη του γηπέδου, καθώς το κλειστό της Ζωφριάς ήταν (το 2004) Ολυμπιακό προπονητήριο κι αυτές ήταν οι δύο εξτρά. Άρα, μπορούσαν να γίνουν κανονικά αγώνες, οπότε -ως εδώ- όλα καλά. Βεβαίως, κατά καιρούς, ρωτούσαν τι έγιναν οι μπασκέτες, γίνονταν και κάποια τηλεφωνήματα από τον δήμο Φυλής (πλέον) και διαρκώς οι… δανεικές μπασκέτες ήταν στον δρόμο της επιστροφής.

Με αυτές έγιναν οι αγώνες στα πρωταθλήματα 2013-’14 και 2014-’15, με τους ανθρώπους της Κηφισιάς να αγοράζουν καινούριες, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο Ζηρίνειο τον Αύγουστο του 2015. Τον Δεκέμβριο, μετά από τυχαία συνάντηση, έμαθαν οι άνθρωποι του Εύνικου ότι οι μπασκέτες έχουν επιστραφεί (!), καθώς το Ζηρίνειο έχει πλέον τις καινούριες δικές του μπασκέτες, από τον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου της Κηφισιάς.

basketa-kifisia

Έλα, όμως, που ως τώρα οι μπασκέτες δεν επιστράφηκαν; Ο Δήμος Κηφισιάς σφυρίζει αδιάφορα, δηλώνοντας άγνοια και δείχνοντας την ομάδα. Η ΚΑΕ Κηφισιά υποστηρίζει πως τις πήρες κάποιος μεταφορέας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους, ο Δήμος Φυλής ψάχνεται, τη στιγμή που οι υπάρχουσες μπασκέτες έχουν αρχίσει να χαλάνε και σε λίγο οι… δανειστές θα μείνουν χωρίς μπασκέτα!

Η -ταξικά εύπορη- Κηφισιά έκανε τη δουλειά της με δανεικές μπασκέτες από τον “φτωχόΕύνικο της Β’ κατηγορίας, που με 40 εθελοντές στηρίζει ακαδημίες 400 παιδιών. Ο Δημήτρης Καρβέλας έσπευσε να παραλάβει, αλά όταν ήταν να παραδώσει δεν είχε την ίδια σπουδή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το κόστος των μπασκετών ανέρχεται στο ύψος των 30.000 ευρώ, ποσό τεράστιο για ομάδες σαν τον Εύνικο. Κι ακόμα χειρότερη είναι η σκέψη (υποψία) ότι οι μπασκέτες έχουν πωληθεί από κάποιον επιτήδειο σε κάποιον άλλον, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αδιαφορία του Δημήτρη Καρβέλα, ο οποίος όφειλε να επιστρέψει αυτό που δανείστηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …