Κεντρική Διεθνή “Στοπ” στον Σπανούλη

“Στοπ” στον Σπανούλη

kurtinaitis khimki

kurtinaitis-khimki

Η Χίμκι αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Παρασκευή (5/2), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.

Για να πάρει το διπλό στο φαληρικό στάδιο, η ρωσική ομάδα θα πρέπει να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη, όπως τόνισε και ο Λιθουανός προπονητής, Ρίμας Κουρτινάιτις.

“Αυτήν τη στιγμή κάτι δεν πηγαίνει καλά στον Ολυμπιακό. Ξαφνικά έχασαν από την Μπάμπεργκ στην έδρα τους και ηττήθηκαν στο Κάουνας δύο εβδομάδες πριν. Είχαν επίσης ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στη Μαδρίτη. Έχοντας τρεις συνεχόμενες ήττες, θα είναι “πεινασμένοι” για μία νίκη και θα προσπαθήσουν να παίξουν στο μάξιμουμ, καθώς χρειάζονται πάρα πολύ τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζουμε στο γήπεδό τους.

Αρχικά, θα πρέπει να σταματήσουμε τον Σπανούλη, που είναι η “καρδιά” του Ολυμπιακού. Αν καταφέρουμε να τον περιορίσουμε, όπως έκαναν άλλες ομάδες, θα έχουμε μία ευκαιρία να κερδίσουμε. Αν ξεκινήσει καλά, θα εξυψωθεί. Θέλω να σταθώ και στον Λοτζέσκι, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Οφείλουμε να περιορίσουμε την ικανότητά του στο τρέξιμο και να μην του δώσουμε χώρο στο παρκέ”, ανέφερε ο τεχνικός της Χίμκι.

Από την πλευρά του, ο Αλεξέι Σβεντ, πρόσθεσε: “Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες και έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα αρκετές φορές. Τώρα δεν παίζουν τον πραγματικό τους παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και σκληρά για 40 λεπτά και να ακούσουμε τον προπονητή μας, για να τους νικήσουμε. Έχουν έναν σπουδαίο ηγέτη, τον Σπανούλη, και άλλους καλούς παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…