Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο “σούπερ ήρωας” του Λαυρίου (vid)

Ο “σούπερ ήρωας” του Λαυρίου (vid)

krubaly lavrio rethimno

krubaly-lavrio-rethimno

Ξεκίνησε το μπάσκετ σε αρκετά μεγάλη ηλικία ώστε να θεωρείται πως, ενδεχομένως, δεν θα προλάβει να παίξει επαγγελματικά, κατάφερε να διαψεύσει άπαντες και να υπερβεί τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του για να καταλήξει, σήμερα, στην Α1 και να εντυπωσιάζει. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι (περί ου ο λόγος) αποτελεί έναν εκ των “ακρογωνιαίων λίθων” του Λαυρίου και έναν άνθρωπο με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και νοοτροπία, από πολλούς που έχει γνωρίσει το ελληνικό κοινό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, γεννηθείς στις 13 Μαρτίου του 1988, στην Ατλάντα, μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr, πάνω σε διάφορα ζητήματα τόσο αναφορικά με το Λαύριο όσο και με τη ζωή του. Η αυτοπεποίθηση του και η επιθυμία του για σκληρή δουλειά είναι αυτά που τον καθοδηγούν και του επιτρέπουν να ονειρεύεται ακόμα και το ΝΒΑ.

Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα (ousjuice.com) μέσω της οποίας θέλει να εμπνεύσει κόσμο, μεταφέροντας τις εμπειρίες του “OusJuice”, του ψευδωνύμου που χρησιμοποιεί για τον εαυτό του. “Το Ουσμάν Κρουμπάλι και το “Ousjuice” είναι κάτι σαν τον Κλαρκ Κεντ και τον “Σούπερμαν” μας εξήγησε όσον αφορά αυτό το ψευδώνυμο και τη χρήση του.

Η κουβέντα ξεκίνησε από τη νίκη της ομάδας του σε βάρος του Λαυρίου, που τον κρατά σε ζώνη παραμονής.

“Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ πως μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ίσως μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από την παραμονή μας και μόνο!” τόνισε ο 28χρονος, για να αναλύσει τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη, προβαίνοντας σε μια σύγκριση με τον Ντρέιμοντ Γκριν, των Ουόριορς!

“Αυτό που θέλω είναι να συνεισφέρω σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πάντοτε προσπαθώ να δώσω το κάτι παραπάνω για την ομάδα μου και να συνεισφέρω θετικά τόσο στον σύλλογο όσο και στο πρωτάθλημα. Προπονούμαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι οι ικανότητες μου θα προσδώσουν το κάτι διαφορετικό από άλλους παίκτες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο προσωπικός μου στόχος, για φέτος, είναι να προσθέσω καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι μου και δη να καταφέρω να είμαι εξίσου απειλητικός και από την περιφέρεια. Θέλω να γίνω ο πιο πολυσχιδής παίκτης στο πρωτάθλημα και ένας εκ των πιο πληθωρικών στην Ευρώπη. Χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως παίκτη χωρίς συγκεκριμένη θέση και ικανό να αγωνιστώ και στις πέντε. Παρομοιάζω το παιχνίδι μου με αυτό του Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς” ήταν τα λόγια του!

Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους, δεν φείδεται φιλοδοξίας:  “Μελλοντικός στόχος μου είναι να κερδίσω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Παρ’ όλα αυτά, αν το ΝΒΑ εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αναμονή, θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα και να δουλέψω σκληρά για να πρωταγωνιστήσω σε αυτήν. Πιστεύω στον εαυτό μου και θεωρώ ότι έχω την ποιότητα για να παίξω στο ανώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο προσόν μου είναι η σκληρή δουλειά. Είναι κάτι που πρέπει να το αναπτύξεις μέσα σου και εγώ έχω την επιθυμία να δουλέψω σκληρά για να δω αποτελέσματα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και στη ζωή”.

Εν συνεχεία, προχωρήσαμε σε μια “υπόθεση εργασίας” και τον ρωτήσαμε ποιον εκ των δύο “αιωνίων” θα επέλεγε, σε περίπτωση που λάμβανε πρόταση τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

“Το να παίξω για οποιαδήποτε από αυτές τις δύο ομάδες θα ήταν ένα τεράστιο βήμα για την καριέρα μου και ένα μεγάλο προνόμιο, ειδικότερα αν συνυπολογίσεις τα όσα έχω περάσει για να φθάσω εδώ που είμαι” ξεκαθάρισε, για να συμπληρώσει:

“Με σκληρή δουλειά, προσήλωση, πίστη και υπομονή μπορεί ο καθένας να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει στη ζωή του. Είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα. Επανερχόμενος στο ερώτημα, η επιλογή είναι απλή. Θα επέλεγα οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες μου έδινε την ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο και να γίνω ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής που μπορώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…