Κεντρική Διεθνή “Ήθελα να αγωνισθώ στους Σέλτικς”

“Ήθελα να αγωνισθώ στους Σέλτικς”

224502

bourousis-vougioukasΟ Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του Ιανουαρίου στην ACB, υποστήριξε -στην εκπομπή “Pick ‘n Roll” του OTE TV- ότι η Αρμάνι Μιλάνο είχε αρνηθεί τη μετακίνησή του στους Σέλτικς.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ, δε, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στο Βερολίνο (σ.σ.: το 2009), για το καλοκαιρινό ενδιαφέρον από ομάδα της Κίνας, τη σχέση του με τον Πάμπλο Λάσο, όπως και τα επιτεύγματά του στη Βιτόρια.

Αναλυτικά:

Για το μούσι του: “Ναι, το μούσι μεγαλώνει”!

Για τα επιτεύγματά του στη Λαμποράλ: “Όπως ξέρετε, αν έχεις εξέλιξη και πρόγραμμα, αν αισθάνεσαι καλά, σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες ατομικές διακρίσεις. Η δουλειά αυτή προέρχεται μέσα από την ομάδα.

Είμαστε μια νεανική ομάδα. Δεν είχαμε τόσο υψηλούς στόχους εξ αρχής. Παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι. Βελτιωνόμασταν στο παρκέ και δουλεύαμε σκληρά. Ο Περάσοβιτς κάνει εκπληκτική δουλειά στην προπόνηση και μας έχει και χαλαρούς και σκληρούς. Είναι σκληρός τύπος. Προσωπικά δεν με απασχολεί. Προχωράμε”.

Για την πορεία του και το αν ήταν στο πεπρωμένο του να πάει στη Λαμποράλ: “Δεν είναι ψέματα. Υπήρχε ενδιαφέρον από την Κίνα. Προσπάθησα να διεκδικήσω το μίνιμουμ συμβόλαιο στην Αμερική, αλλά δεν έγινε.

Στην Κίνα είχα ένα συμβόλαιο μεγάλης οικονομικής αξίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν κοίταξα ποτέ το συμβόλαιο. Όταν έφθασε η στιγμή να αποφασίσω, χτύπησε το τηλέφωνο από τη Βιτόρια. Είπα τότε πως δεν θα πάω στην Κίνα και θα επιλέξω τη Λαμποράλ“.

Αναφορικά με το ΝΒΑ: “Θα το σκεφτόμουν ξανά και του χρόνου. Όταν ήμουν τη δεύτερη χρονιά μου στο Μιλάνο, υπήρχε μια κουβέντα με τους Σέλτικς, προκειμένου να πάω εκεί. Δυστυχώς το Μιλάνο δεν με άφησε.

Όταν εξέφρασαν την επιθυμία για την απόκτησή μου, είπα ότι θέλω να πάω να αγωνισθώ. Είχα συναντηθεί και με τον κύριο Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς στο Βερολίνο, αλλά του είχα πει ότι ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό”.

Για το τι συνέβη στη Ρεάλ: “Όπως είπε κι ο Λάσο, το έχω πει και εγώ. Δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας. Δεν είχε συμβεί κάτι. Απλά άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο. Τους αγαπάω όλους εκεί. Δέχθηκα την απόφαση του κόουτς, έκανα τις προπονήσεις και ξεκουράστηκα λίγο.

Ελάχιστα βέβαια. Αλλά αυτό ήταν ένα συν για εμένα. Δεν έχω, όμως, να αποδείξω κάτι. Είμαι καλά στην υγεία μου. Είπα ότι είμαι 32 χρόνων, όταν ήρθα στη Βιτόρια. Έχω ακόμα 4-5 χρόνια μπάσκετ. Θέλω να παίξω καλά”.

Για τον Όμιλο στο Top16: “Πολύ δύσκολος όμιλος. Διεκδικήσαμε τη νίκη μέσα στην Μπαρτσελόνα“.

Για το προολυμπιακό: “Η σεζόν είναι μεγάλη. Θα δούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…