Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Δεν υπάρχουν λόγια”

“Δεν υπάρχουν λόγια”

chougaz kris1

chougaz-kris1

Έπειτα από 11 χρόνια ανομβρίας οι Ρέντγουελ Γκάνερς κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, καθώς στέφθηκε Κυπελλούχος Αυστρίας. Τι κι αν μείωσε το μπάτζετ κι έριξε τον μέσο όρο ηλικίας; Ο Κρις Χουγκάζ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κι έχοντας ξεπεράσει κάθε προσδοκία οδηγεί τους gunners σε μία από τις πιο πετυχημένες σεζόν των τελευταίων χρόνων. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
chougaz-gunners-austria-kipello-kataktisi

Για την συνεργασία με την Όμπερβαρτ και πως ξεκίνησε: “Με την Όμπερβαρτ είχα κάνει την πρώτη μου επαφή τον Ιούλιο. Μου είχαν πει ότι πρόκειται για μία παραδοσιακή ομάδα που είναι από τις δυνατές του πρωταθλήματος. Μου εξήγησαν ότι φέτος αποφάσισαν να ρίξουν το μπάτζετ και να στηριχθούν σε νέους παίκτες και γι’ αυτό υπήρξε ένα πλάνο τριετίας. Πλέον έχουν το χαμηλότερο μπάτζετ της ιστορίας τους και γενικότερα όλης της πρώτης κατηγορίας”.

Για το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί: “Η ομάδα είναι η πιο νεανική του πρωταθλήματος, καθώς οι Αυστριακοί παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ είναι από 16 μέχρι 20 ετών. Μπορεί να είναι νέα παιδιά, όμως όλα τους είναι στις μικρές εθνικές της χώρας και δουλεύουν σκληρά καθημερινά με στόχο να βελτιωθούν. Όσον αφορά τους ξένους άπαντες προέρχονται από κολέγια και δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Εξαρχής συμφωνήσαμε με τη διοίκηση ότι ο σκοπός μας είναι να φτιαχτεί μία ομάδα που θα δουλέψει με νέα παιδιά και θα έχει ως στόχο να μην βρεθεί στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικά μου είπαν ότι “αν καταφέρουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη οκτάδα θα είναι όνειρο”.

Για το πλάνο που υπάρχει σε βάθος χρόνου: “Με την ομάδα έχω υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο. Έχουμε συμφωνήσει ότι φέτος θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να χτίσουμε κάτι καλό, του χρόνου θα επιδιώξουμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και την τρίτη χρονιά ο στόχος θα είναι να μπούμε στην πρώτη τετράδα. Τα πράγματα μέχρι τώρα πάνε πολύ καλύτερα από το αρχικό πλάνο, όμως αυτό δεν μας εφησυχάζει καθόλου. Το θετικό είναι ότι η διοίκηση από την αρχή είχε ενημερώσει τον κόσμο για την δύσκολη προσπάθεια που γίνεται κι οι φίλαθλοι της ομάδας αγκάλιασαν την προσπάθεια. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε μία πόλη με 7.000 κατοίκους, κάθε αγωνιστική το γήπεδο γεμίζει από 2.500 φιλάθλους”.

gunners-oberwart-opadoi-austria-chitones-chougaz

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τις αντιδράσεις του κόσμου και των παραγόντων: “Προσωπικά εκτός της μεγάλης επιτυχίας χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν μία πολύ μεγάλη επιβράβευση για τα παιδιά που καθημερινά δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Από εκεί και πέρα δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν οι φίλαθλοι μας. Είχαν δημιουργήσει μία άκρως ελληνική ατμόσφαιρα με χλαμύδες, ελληνικά τραγούδια και σημαίες δείχνοντας ότι εκτιμούν όσα κάνω εδώ. Αυτό με συγκίνησε απίστευτα! Έπαιζα σε έναν τελικό κυπέλλου στην Αυστρία κι άκουγα από τα μεγάφωνα Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Ξαρχάκο. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτή την ατμόσφαιρα”.

Για τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους που αναπροσαρμόζονται: “Ο πρώτος στόχος της παραμονής και να πάει η ομάδα στα πλέι οφ έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς βρισκόμαστε στην 2η θέση. Πλέον, από εδώ και πέρα στόχος μας είναι όταν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια να είμαστε μέσα στην πρώτη τετράδα ούτως ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ”.

Για το επίπεδο του αυστριακού πρωταθλήματος: “Δεν είναι όπως το ελληνικό, όμως οι ομάδες έχουν δικαίωμα να πάρουν 5 ξένους κι αυτές που κάνουν καλές επιλογές μπορούν να ενισχυθούν αρκετά. Οι Αυστριακοί παίκτες δυναμώνουν και βελτιώνονται πολύ κάτι που φάνηκε και στα πρόσφατα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, όπου η Εθνική Αυστρίας είχε μία πολύ καλή παρουσία. Η λίγκα είναι πολύ καλά οργανωμένη και είναι από τα γρήγορα αναπτυσσόμενα πρωταθλήματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…