Κεντρική NBA Blazing… Blazers

Blazing… Blazers

Damian Lillard

damian-lillardΤο NBA προσφέρει πολλά θέματα προς συζήτηση. Από το πόσο βελτιωμένος είναι ο Αντετοκούνμπο, στο πόσο ασταμάτητος είναι ο Κάρι, ως στα πόσα πράγματα μαζί μπορεί να κάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς. Τον τελευταίο μήνα τα βλέμματα έχουν μαγνητιστεί από το ασταμάτητο Πόρτλαντ, των φοβερών και τρομερών Ντάμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι Μακόλουμ.

Οι Μπλέιζερς δεν ήταν για πολλά φέτος. Δεν ξεκίνησαν καλά την σεζόν, o Λε Μάρκους Όλτνριντς δεν βρισκόταν πλέον στο ρόστερ και ο Λίλαρντ έμοιαζε στο κόσμο του. Σταδιακά ξεκίνησε και ένα κάποιο σούσουρο πως ο “The 0men Lillard” έψαχνε τρόπο να φύγει. Η πορεία όμως έδειξε πως κάτι τέτοιο δεν είχε καμία βάση.

Στις αρχές του Φλεβάρη η ομάδα άρχισε να δείχνει άλλο πρόσωπο. Ο Μακόλουμ αποτέλεσε το βασικό στήριγμα του Ντάμιαν και αμφότεροι υπό την καθοδήγηση του Τέρι Στοτς οδήγησαν το Πόρτλαντ σε μια περίοδο φωτιά. Στις 24 Ιανουαρίου οι Μπλέιζερς επικρατούν των Λέικερς (121-103) και έκτοτε προελαύνουν και ποδοπατούν σχεδόν κάθε τους αντίπαλο (14-2).

Για να μιλήσουμε όμως και μέσα από τους αριθμούς ο Λίλαρντ έχει κατά μέσο όρο στα 10 τελευταία παιχνίδια 31,4 πόντους, ενώ σε όλη την σεζόν έχει 25,4. Από την πλευρά του ο Μακόλουμ έχει μείνει στους ίδιους αριθμούς, όμως έχει σταθεροποιήσει την παρουσία του στην ομάδα, με τον κόουτς Στοτς να του δείχνει πως τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο.

Για την ιστορία ο Λίλαρντ έδωσε το παρόν στα All-Star Games του 2014 και 2015. Στο τελευταίο έδωσε συμμετείχε λόγω τράμπας της τελευταίας στιγμής. Φέτος δεν βρέθηκε στο Τορόντο, όμως διατήρησε χαμηλό προφίλ, καθώς η περσινή του γκρίνια δεν του βγήκε σε καλό και έδωσε την εντύπωση πως αποτελεί ακόμα έναν υπερόπτη και εγωιστή παίκτη. Προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ του και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. Προς το παρόν μέσα στο Φλεβάρη αποτέλεσε τον πιο “καυτό” σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του σε διάστημα ενός μήνα με 33 πόντους ανά παιχνίδι.

Τα καλύτερα έρχονται…

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…