Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τρεις μεταγραφές επειγόντως

Τρεις μεταγραφές επειγόντως

Djordjevic Raduljica Panathinaikos Barcelona

Djordjevic-Raduljica-Panathinaikos-Barcelona

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με όνειρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επικράτησε δύο φορές του “αιωνίου” του αντιπάλου στην αρχή της σεζόν και “έκρυψε” για λίγο καιρό τις μεγάλες αδυναμίες του, οι οποίες είχαν τονιστεί ουκ ολίγες φορές από το eBasket.gr.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έστησε την ομάδα με λάθος τρόπο, προτιμώντας, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, να πορευτεί με δύο ψηλούς-δεινόσαυρους (Ραντούλιτσα-Κούζμιτς), χωρίς αθλητικό πεντάρι (!). Η επιλογή του Σέρβου προπονητή στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία, με τους δύο Σέρβους να αδυνατούν να παίξουν άμυνα και να γίνονται έρμαιο σε κάθε αγώνα των αντίπαλων αθλητικών ψηλών, αλλά και φυσικά των γκαρντ, οι οποίοι “χτυπάνε” τα πολύ αργά πόδια τους και φτάνουν δια περιπάτου στο καλάθι.

Αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε και στο πρώτο ημίχρονο του “αιωνίου” ντέρμπι, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού εξέθεταν ανεπανόρθωτα την άμυνα του Παναθηναϊκού, σκοράροντας όπως και όποτε ήθελαν.

Με το που πέρασε ο Γκιστ στη θέση “5” στο δεύτερο μέρος, είδαμε έναν άλλο Παναθηναϊκό. Ο αθλητικός Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έκλεισε όλους τους διαδρομούς, οι περισροφές στην άμυνα βελτιώθηκαν αυτόματα και ο Ολυμπιακός έχασε το εύκολο σκορ, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί αρκετά.

Η ήττα στο ΣΕΦ θα αποτελέσει το έναυσμα για αλλαγές στο “πράσινο” στρατόπεδο. Το “τριφύλλι” καλείται να προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών και στην αποδέσμευση δύο, εάν επιθυμεί να γυρίσει τον διακόπτη και να μπει εκ νέου δυναμικά στην διεκδίκηση των στόχων του.

Ο Σάσα Πάβλοβιτς και ο Όγκνιεν Κούζμιτς (αμφότερες προσωπικές επιλογές του Τζόρτζεβιτς) δεν προσφέρουν τίποτα στον Παναθηναϊκό και πρέπει να αντικαταστάθουν με την απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ και ενός πιο κινητικού και εύστοχου φόργουορντ από τον Μαυρόβουνιο, ο οποίος μετά τα ντέρμπι του Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό, είναι σχεδόν επί μονίμου βάσεως αρνητικός.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και ενίσχυση στα γκαρντ, μιας και ο Καλάθης με τον Φελντέιν έχουν “σκάσει”. Η απόδοση του διεθνή Έλληνα γκαρντ έχει πέσει τον τελευταίο καιρό και δικαιολογημένα, καθώς παίζει άμυνα καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν για τρεις παίκτες, μένοντας στο παρκέ για περίπου 30 λεπτά ανά παιχνίδι.

Για την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός βρήκε παίκτη, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται στην Αθήνα ο Τζόναθαν Γκίμπσον. Πλέον καλείται να βρει ακόμα δύο λύσεις και να ανασυνταχθεί, καθώς ακολουθούν καθοριστικά παιχνίδια για την πορεία του στην Ευρωλίγκα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Παρασκευής με την Νταρουσάφακα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…