Κεντρική Basket League Άρης “Πρέπει να το ξεπεράσουμε”

“Πρέπει να το ξεπεράσουμε”

priftis

priftisΟ Άρης γνώρισε “βαριά” ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο (95-54) και, ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Πρίφτης μόνον απογοητευμένος θα μπορούσε να ήταν. Ο 47χρονος κόουτς, πάντως, τόνισε πως η ομάδα του οφείλει να το ξεπεράσει, καθότι έπονται πολλά δύσκολα ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Είναι από τα βράδια που κανείς δεν θέλει να είναι στη θέση μας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, προκειμένου να το ξεπεράσουμε. Αυτό θα γίνει συλλογικά. Είναι δύσκολη η συνθήκη, καθότι έχουμε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια και πολύ πιεσμένο πρόγραμμα“.

Σχετικά με την έλλειψη ενέργειας: “Στο ματς με τη Ρόδο ήταν δική μας ευθύνη που δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια. Η Ποντγκόριτσα με το σήμερα έχει μια χαώδη διαφορά. Έχουν χαώδη διαφορά οι δύο ομάδες. Όταν η Αρμάνι, με το ρόστερ αυτό, παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, δεν έχουμε καμία τύχη.

Εμείς, όταν θα παίξουμε στο 100%, θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε τέτοιου είδους ομάδες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το σημερινό παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας, ώστε να μείνουμε ταπεινοί και να συγκεντρώσουμε όλη μας την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Είναι δύσκολο βράδυ. Η ομάδα θα παραμείνει ομάδα, θα παραμείνει σφιχτή και με την ίδια νοοτροπία, θα χάνει σαν ομάδα και θα κερδίζει σαν ομάδα”.

Για το πώς θα διαχειρισθεί την έλλειψη ενέργειας ενόψει του Παναθηναϊκού, αλλά και της Άλμπα:

“Είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε τρεις ημέρες, και παρεμβάλλεται και ταξίδι. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά μας. Πρέπει να ξεκουρασθούμε αύριο, να κάνουμε την αποθεραπεία. Πρέπει να υπερισχύσει ο εγωισμός, να συγκεντρωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί”.

Για το αν σκέφτεται αλλαγές ή προσθήκες: “Αυτό δεν είναι τώρα στο μυαλό μου, δεν ξέρω αν θα συζητηθεί, αλλά δεν προλαβαίνω να σκεφθώ κιόλας. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι άμεσα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…