“Πάω για ύπνο”

feldein

feldein

Ο Παναθηναϊκός δεν “έλαμψε” με την εμφάνιση του χθες (29/01) στο ΟΑΚΑ, τουναντίον, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα –επικρατώντας της Νταρουσάφακα– και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Απόντος του τραυματία Δημήτρη Διαμαντίδη, ο χρόνος συμμετοχής -αναπόφευκτα- αυξήθηκε κατακόρυφα για τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Φελντέιν. Ο ομογενής άσος πάτησε παρκέ για 39:09 λεπτά, ενώ ο Δομινικανός γκαρντ αγωνίστηκε για 34:33 και μπορεί να μην ήταν τόσο “καυτός” όσο σε άλλα παιχνίδια, αλλά και πάλι ήταν καθοριστικός.

Τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους (0/3 διπ.-2/5 τρ.-3/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 μπλοκ, σημειώνοντας καθοριστικά τρίποντα και βολές στα τελευταία λεπτά, τα οποία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του συγκροτήματος του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Το eBasket.gr συνομίλησε με τον Τζέιμς Φελντέιν, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού, την ικανότητα του να “μιλάει” στα κρίσιμα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του “τριφυλλιού”, Μαρκίζ Χέινς, ενώ εξέφρασε την επιθυμία κι ανάγκη του για ξεκούραση.

“Πρέπει να βελτιωθούμε αλλά έπρεπε και να νικήσουμε, πάση θυσία, απόψε. Δεν θέλαμε να δεχθούμε ακόμα μια ήττα καθώς θα ήταν καταδικαστική για τη συνέχεια μας στην Ευρωλίγκα” ήταν τα πρώτα λόγια του 27χρονου γκαρντ, ο οποίος επεσήμανε στη συνέχεια πως:

“Το Top 16 είναι εξαιρετικά δύσκολο. Φέτος είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι και καταλαβαίνω, πλέον, γιατί οι παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα πληρώνονται τόσο καλά”.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως έχει δηλώσει βροντερό “παρών” όταν… “σφίγγουν τα λουριά” παραδέχθηκε πως “αυτό είναι το παιχνίδι μου. Ο ατζέντης μου με αποκαλεί “Mr. Clutch”, μάλιστα. Γενικά μου αρέσει να συνεισφέρω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ ώστε η ομάδα μου να νικήσει. Είτε βάζοντας μεγάλα τρίποντα είτε ευστοχώντας σε καθοριστικές βολές”.

Αναφορικά με τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στην επόμενη φάση, μας εξήγησε ότι “Είναι λίγο νωρίς αλλά αν νικήσουμε το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (σ.σ: με Τσεντεβίτα) και πετύχουμε δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (σ.σ: με Εφές και Φενέρ) ή αν κάνουμε, έστω, το 2/3 τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο”.

Ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα και στους οπαδούς καθώς “μερικές φορές είναι αυτοί που κερδίζουν τα παιχνίδια. Όπως και σήμερα, που έκαναν τους αντιπάλους να χάσουν κρίσιμες βολές, στο τέλος”.

Στο τέλος, η κουβέντα έφθασε στον Μαρκίζ Χέινς και τη γνώμη του Φελντέιν γι’ αυτόν. “Δεν τον ξέρω προσωπικά. Ήταν στην Μακάμπι πέρσι, όταν εγώ έπαιζα στην Ιταλία (σ.σ: Καντού) και δεν έχουμε βρεθεί αντίπαλοι στο παρκέ” σημείωσε για να αποκαλύψει πως “μίλησα με τον φίλο μου τον Ντέιβιντ Λόγκαν και μου είπε ότι είναι καλός παίκτης”.

Καλούμενος να περιγράψει τι παίκτης είναι, σχολίασε: “Είναι κόμπο γκαρντ, πολύ αθλητικός, θα προσδώσει ενέργεια στην ομάδα και, ευελπιστώ, πως θα μας βοηθήσει. Τον χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε περιφερειακούς. Ο Μήτσος είναι τραυματίας και το βάρος μοιράστηκε στους υπολοίπους” επεσήμανε ο Δομινικανός γκαρντ για να δηλώσει με ανακούφιση πως ύστερα από 34 λεπτά συμμετοχής “θα πάω κατευθείαν για ύπνο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…