Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο Φελντέιν των μεγάλων σουτ

Ο Φελντέιν των μεγάλων σουτ

feldein

feldein

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, υπέρ του δέοντος, κόντρα στη Μάλαγα, έφθασε προ μιας μεγάλης γκέλας αλλά απέτρεψε το 0/2 στο Top 16 χάρη σε έναν παίκτη που έχει αποδειχθεί “λίρα εκατό” μέχρι στιγμής. Ο Τζέιμς Φελντέιν δεν είχε καλή εμφάνιση έχοντας καθηλωθεί για πολλή ώρα στον πάγκο λόγω φάουλ και μένοντας στους 4 πόντους με 0/4 τρίποντα. Εν τέλει, ευστόχησε στο πρώτο (και τελευταίο του) την πιο κατάλληλη στιγμή και δη 11.4 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης, διαμορφώνοντας το 68-66 υπέρ του “τριφυλλιού“.

Ο Δομινικανός γκαρντ έχει δηλώσει “παρών” με μεγάλα σουτ σε πολλά παιχνίδια φέτος για την ομάδα του, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, προσφέροντας περισσότερα από όσα, ενδεχομένως, περίμεναν από αυτόν οι άνθρωποι της ομάδας.

Το eBasket.gr μίλησε με τον 27χρονο γκαρντ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, για τις δυσκολίες του Top 16, τον λόγο που το παιχνίδι είχε αυτήν την εξέλιξη αλλά και το “μεγαλύτερο σουτ της καριέρας του“.

“Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε αλλά αυτό είναι το Top 16. Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Δεν γινόταν να ξεκινήσουμε με 0/2 στο Top 16, όμως πρέπει να βελτιωθούμε και το ξέρουμε αυτό” επεσήμανε αρχικά, προτού παραδεχθεί πως “Δεν πρέπει να φθάνουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ κι ένα μεγάλο σουτ για να πάρουμε νίκες. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε καλύτερα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε πιο εύκολα τα θετικά αποτελέσματα”.

feldeine-panathinaikos-malaga

Αναφορικά με τα αίτια αυτής της εμφάνισης και της διακύμανσης του αγώνα, εξήγησε ότι: “Κάναμε πολλά κακά και, ενίοτε, αβίαστα λάθη, ενώ χάσαμε και κάποια εύκολα ή ελεύθερα σουτ, αλλά και βολές. Τα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα σοβαρευτήκαμε, όμως. Ο Τζέιμς (σ.σ: Γκιστ) πήρε ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε μια σημαντική βολή και ο Σάσα (σ.σ: Πάβλοβιτς) μάζεψε ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ που κατέληξε στο σουτ μου. Δείξαμε αποφασιστικότητα και παίξαμε δυνατά στο τέλος αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε όλον τον αγώνα”.

Ο Φελντέιν έχει εξελιχθεί στον άνθρωπο των κρίσιμων σουτ για τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας “παρών” στα περισσότερα κλειστά παιχνίδια της ομάδας του. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε κι ο ίδιος: “Λατρεύω τα κλειστά παιχνίδια. Μέσω αυτών χτίζεις χαρακτήρα τόσο σαν ομάδα όσο και σαν παίκτης. Εμένα μου αρέσει να αναλαμβάνω την ευθύνη για να πάρω το τελευταίο σουτ ή να εκτελέσω καθοριστικές βολές στο τέλος. Σήμερα (σ.σ: χθες) ήταν το μεγαλύτερο σουτ στην καριέρα μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…