Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να νιώσουν την έδρα μας”

“Να νιώσουν την έδρα μας”

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Για τον αγώνα με την Όλντεμπουργκ (19/01, 19:00) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ ο Παντελής Μπούτσκος. Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της γερμανικής ομάδας, ενώ εστίασε και στους παίκτες-κλειδιά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να νιώσουν την πίεση της έδρας των “ασπρόμαυρων”, ενώ ολοκληρώνοντας δήλωσε ότι η τύχη του ΠΑΟΚ είναι στα χέρια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Επόμενος αντίπαλος μας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Εwe Βaskets Oldenburg σε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να υπερασπίσουμε το σπίτι μας και πάλι, ώστε να κάνουμε το βήμα που θα ανάψει τη σπίθα της πρόκρισης.

Απέναντι μας μια σκληροτράχηλη ομάδα το παιχνίδι της οποίας χαρακτηρίζεται από την πειθαρχία, την ταχύτητα και τη δύναμη. Διαθέτουν βάθος στο ρόστερ τους καθώς έχουν έξι Αμερικάνους και δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες και ικανότατους σουτέρ (Prepelic και Alexandrov) από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχουν καταφέρει να βρουν τις ισορροπίες μεταξύ τους και κάνουν εξαιρετική πορεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην γερμανική λίγκα.

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους είναι τόσο ο πρωτεύων όσο και ο δευτερεύων αιφνιδιασμός, όπου οι Kramer και Machado δίνουν τον τόνο και οι Duggins και Paulding εκτελούν κυρίως έξω από τα 6.75, αλλά και με την ικανότητα τους στο drive προς το καλάθι. Μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο Qvale o οποίος έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει και παράγει μεγάλο κομμάτι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Είναι πολύ σημαντικό να ματσάρουμε την ενέργεια τους και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός ιδιαίτερα physical game, ώστε να νιώσουν την πίεση της έδρας μας. Με ομαδική δουλειά πρέπει να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ, ώστε να ξεδιπλώσουμε το παιχνίδι μας στο transition και να επιβάλουμε τους δικούς μας κανόνες, καθώς έχουμε παίκτες που μπορούν να διαβάσουν εξαιρετικά το παιχνίδι.

Ξέρουμε ότι στη φάση αυτή η κάθε κατοχή έχει αξία, ο κάθε πόντος μετράει ειδικά από τη στιγμή που καλούμαστε την αμέσως επόμενη αγωνιστική να πάμε στη Γερμανία για το παιχνίδι ρεβάνς. Είναι κάποια παιχνίδια που απλά δε βλέπεις την ώρα για το τζάμπολ της αναμέτρησης… Έχουμε σαράντα λεπτά μπροστά μας για να κάνουμε το βήμα προς την ελπίδα και η τύχη μας είναι στα χέρια μας!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…