Κεντρική NBA Κάζινς όπως Τζόρνταν και Μπάρκλεϊ (vid)
NBA

Κάζινς όπως Τζόρνταν και Μπάρκλεϊ (vid)

cousins kings hornets

cousins-kings-hornets

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είναι ο καλύτερος σέντερ στο ΝΒΑ. Δεν τίθεται αμφισβήτηση επί αυτού, αλλά ο προβληματικός χαρακτήρας του, υπερίσχυε του τρομερού ταλέντου του, τα προηγούμενα χρόνια. Με την έλευση του Τζορτζ Καρλ στον πάγκο του Σακραμέντο, οι Κινγκς έχουν μετατραπεί από ομάδα – “κλοτσοσκούφι” σε σοβαρή διεκδικήτρια των πλέι οφ. Αυτό είναι, βεβαίως, σε απόλυτη συνάρτηση με την αγωνιστική άνοδο του “Μπούγκι“, ενώ διανύει τον καλύτερο, ίσως, μήνα της καριέρας του.

Στα 12 παιχνίδια του Ιανουαρίου, μέχρι στιγμής, μετράει 34.4 πόντους, 13.6 ριμπάουντ, σουτάρει με 52.1% εντός παιδιάς και έχει τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ριμπάουντ στα 8 ματς εξ αυτών. Παράλληλα, έγινε ο τέταρτος παίκτης που τελειώνει συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον 45 πόντους και 10 ριμπάουντ, τα τελευταία 30 χρόνια. Οι τρεις που το έκαναν πρώτοι ήταν οι Τσαρλς Μπάρκλεϊ (1987-88), Μάικλ Τζόρνταν (1989-90) και Αντουάν Τζέιμσον (2000-01).

Ο παίκτης τον οποίο πρέπει να… αγαπάει περισσότερο ο Κάζινς είναι ο Ραζόν Ρόντο, ο οποίος έχει βρει τον καλό του εαυτό και αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος δημιουργός στο ΝΒΑ, μοιράζοντας 20 ασίστ χθες. Οι 56 πόντοι του “Μπούγκι” είναι οι περισσότεροι σε ένα παιχνίδι από έναν παίκτη, όταν κάποιος συμπαίκτης του έχει 20 ασίστ, μετά τους 100 πόντους του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, τη σεζόν 1961-62!

Όσον αφορά τον πρώην ηγέτη των Σέλτικς, έγινε ο πρώτος παίκτης με 10 ριμπάουντ, 20 ασίστ και μονοψήφιο αριθμό πόντων, μετά τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Απρίλη του 1988.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…