Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς “Κάνε το καλό και… άσε τον γιαλό”

“Κάνε το καλό και… άσε τον γιαλό”

Xatser Xatcher Xacher paok Oldenbourg

Xatser-Xatcher-Xacher - paok-Oldenbourg

galanis-dimitrisΤο όμορφο Γιούροκαπ συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Όλοι χάνουν και κερδίζουν παντού, παιχνίδια υψηλού επιπέδου και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον..

Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ “άδειασε”. Χωρίς τον “Σόφο” και με τον Βασιλειάδη φανερά κουρασμένο, είχε 81 πόντους παθητικό, από μία ομάδα μοντέρνα, με πολύ καλά και γρήγορα γκαρντ, με εξαιρετικό κλίμα και συμπεριφορά στο πάγκο (θύμιζε κολεγιακή ομάδα όταν όλοι σηκώνονταν και χαιρετούσαν κάθε αλλαγή). Ο Άρης προσπάθησε πολύ, σε ένα σκληρό παιχνίδι με την Άλμπα, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα.

Θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να ηρεμήσουν. Η χρονιά για ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είναι μεγάλη, επίπονη και με διακυμάνσεις. Επίσης, οι αποφάσεις -όπως όλα τα πράγματα στη ζωή- πρέπει να συνοδεύονται από μετριοπάθεια, μα και τόλμη στις λήψεις αποφάσεων.

Η Λιμόζ με τον Βουγιόσεβιτς, και τον συμπαθητικό μεταφραστή του στο πάγκο, έσπασε το αήττητο της Βαλένθια και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι κακώς οι Γάλλοι κάνουν εμπάργκο στους ξένους προπονητές. Η Ούνικς έκανε μεγάλο “διπλό” στη Μακάμπι, η οποία και με τον Τάμπακ δεν τα πάει και τόσο καλά, ενώ μεγάλη εκτός έδρας νίκη έκανε και η Ζενίτ μέσα στη Πολωνία.

Φοβερό παιχνίδι στο Μπιλμπάο, όπου o Mπόγρης ήταν ουσιαστικός, αλλά αποβλήθηκε άδικα στο τέλος με 5ο φάουλ. Μάλιστα, ξεστόμισε (όπως διακρίναμε),την “όμορφη” και αγαπημένη λέξη όλων των Ελλήνων… (ευτυχώς κανείς δεν κατάλαβε τίποτα).

Στο FIBA Europe Cup, η ΑΕΚ Λάρνακας συνεχίζει να εντυπωσιάζει, η Λουκόιλ έχασε εντός, ο Στέφανος (Δέδας) και η Γκαζιάντεπ πέτυχαν καθοριστική νίκη, ενώ δύσκολο ήταν και το “διπλό” της Βαρέζε μέσα στο Μινσκ.

Η μπασκετική χρονιά συνεχίζεται, οι ομάδες που παίζουν σε 2 διοργανώσεις είναι φανερά κουρασμένες καθώς οι αγώνες είναι συνεχείς, δύσκολοι και οι στόχοι “τρέχουν ” όλοι μαζί. Όμως, αυτό είναι προτιμότερο, από ομάδες που όλη τη χρονιά έχουν έναν αγώνα την εβδομάδα, σκοτώνονται στη προπόνηση, χάνουν παίκτες που ψάχνουν μία καλύτερη τύχη και γενικά έχουν χαμηλή κινητικότητα.

Εύχομαι στο μέλλον και άλλες ελληνικές ομάδες να δοκιμάσουν τη τύχη τους στη Ευρώπη, να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν και στο κεφάλαιο του μπάσκετ, αλλά και σε αυτό του marketing-promotion.

Καλησπέρα και καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…