Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Οικογενειακή υπόθεση

Οικογενειακή υπόθεση

stathopoulos george

stathopoulos-george

Θεωρείται από τα πιο εξελίξιμα και ταλαντούχα παιδιά της ηλικίας του και έχει πλούσια αθλητικά προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του προτιμά να κρατά ένα χαμηλό προφίλ και εντός και εκτός παρκέ. Αν καταφέρει και επιδείξει την ίδια ωριμότητα και τα επόμενα χρόνια, σίγουρα, σε μικρό χρονικό διάστημα θα τον δούμε σε κάποια ομάδα υψηλότερου βεληνεκούς.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Σταθόπουλο. Είναι μόλις 20 χρονών και το ύψος του είναι κοντά στα 2 μέτρα. Καλύπτει τη θέση του πάουερ φόργουορντ (θέση 4), ενώ υπό συνθήκες μπορεί να καλύψει και αυτή του σμολ φόργουορντ (θέση 3).

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Απόλλωνα Σμύρνης σε ηλικία μόλις 6 ετών. Εκεί έμεινε για δέκα χρόνια και αγωνιζόταν τόσο στο παιδικό όσο και στο αντρικό τμήμα της ομάδας στις κατηγορίες Β‘ και Α’ ΕΣΚΑ. Μπήκε στην ομάδα της Αθήνας με την οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο “International children’s games” το 2009. Από κει και έπειτα κατάφερε να πάρει υποτροφία στα εκπαιδευτήρια Δούκα, με τα οποία κατέκτησε την και την θέση δυο συνεχόμενες χρονιές στο Σχολικό πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Μαζί με την υποτροφία πήρε και μεταγραφή στον σύλλογο ΑΣΕΔ. Εκεί έπαιξε για τέσσερα (4) χρόνια στην κατηγορία του εφηβικού, ενώ είχε συμμετοχές και με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου. Φέτος πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Νίκης Αμαρουσίου που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αγωνίζεται στο τμήμα U21 του συλλόγου που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Μάλιστα ετούτη τη χρονική περίοδο βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας αφήσει πίσω του ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Βάζει πάνω από 15 πόντους μέσο όρο σε κάθε αγώνα, ενώ με τις εμφανίσεις του, έχει κερδίσει επάξια μια θέση και στην ανδρική ομάδα, καθώς έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας. Αυτό δείχνει πόσο πολύ πιστεύουν στις δυνατότητές του.

Το μπασκετικό DNA βέβαια, δεν υφίσταται μόνο στον Γιώργο, αφού και ο αδερφός του Δημήτρης Σταθόπουλος, ασχολείται άμεσα με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ. Αγωνίζεται με τη φανέλα της ιστορικής ομάδας του Σπόρτιγκ, στο τμήμα των εφήβων, ενώ παίρνει χρόνο συμμετοχής και στο ανδρικό τμήμα.

Εμείς ως eBasket.gr, τους ευχόμαστε ολόψυχα να γίνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα πολύ σύντομα και να γίνουν εξαιρετικοί μπασκετμπολίστες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…