Κεντρική NBA Οι προπονητές στο πλευρό του Μπλατ
NBA

Οι προπονητές στο πλευρό του Μπλατ

carl carslile popovich

carl-carslile-popovich

Η απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μπλατ από τους Καβαλίερς, ενώ έτρεχε το έβδομο πιο νικηφόρο ρεκόρ προπονητή στην ιστορία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους συναδέλφους του. Πολλοί ήταν οι προπονητές που “έκραξαν” τους Καβαλίερς για αυτή τους την απόφαση, εγείροντας ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση των τεχνικών από τις ομάδες.

O πολύπειρος και σπουδαίαος Τζορτζ Καρλ, των Κινγκς, ήταν “καταπέλτης” κατά του Κλίβελαντ χαρακτηρίζοντας την απόλυση του Μπλατ ως “τραγωδία” για να προσθέσει ότι “οι προπονητές σήμερα απολύονται πιο εύκολα εάν νικούν αλλά δεν υπερβαίνουν τις προσδοκίες, όταν την ίδια στιγμή οι προπονητές που χάνουν, δεν απολύονται. Μυστηριώδεις καταστάσεις. Μια πολύ λυπητερή ημέρα για την προπονητική”.

Ο Ρικ Κάρλαϊλ, των Μάβερικς, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του πρώην προπονητή της Μακάμπι, υποστηρίζοντας πως “θα βρίσκεται ψηλά στις λίστες πολλών ομάδων το καλοκαίρι. Απλά ελπίζεις ένας τύπος σαν αυτόν να παραμείνει στο ΝΒΑ” για να συμπληρώσει: “είμαι ντροπιασμένος από το γεγονός πως κάτι τέτοιο συνέβη στο πρωτάθλημα μας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κύματος και ο ανυπέρβλητος Γκρεγκ Πόποβιτς: “Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο “κουρμπέτι”, ξέρουμε πως λειτουργούν τα πράγματα. Όλοι αισθανόμαστε άσχημα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε έναν συνάδελφο. Ο Μπλατ είναι σπουδαίος προπονητής αλλά οι περιστάσεις είναι αυτές που καθορίζουν την τύχη κάποιων τεχνικών κι όχι το ρεκόρ τους”.

Τέλος, ο Σταν Βαν Γκάντι, των Πίστονς, επεσήμανε ότι “δεν έχουμε ιδέα γιατί συνέβη κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν υπάρχει καμία εξήγηση από την άποψη της μη εκπλήρωσης των προσδοκιών ή των νικών” για καταλήξει: “Πήγε στους Τελικούς του ΝΒΑ και ποιος ξέρει τι θα είχε καταφέρει αν δεν είχε τραυματίες τους Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Λαβ. Παρ’ όλα αυτά αντιστάθηκε σθεναρά. Ακόμα και φέτος, που ο Κάιρι ήταν εκτός για πολλούς μήνες, βρίσκεται καθ’ οδόν για την επίτευξη 60 νικών“.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον Μπλατ και χρησιμοποίησε μερικά… “γαλλικά” για την όλη κατάσταση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…