Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Επικίνδυνος για το άθλημα”

“Επικίνδυνος για το άθλημα”

ref1

ref1

Ο Κεραυνός Αιγίου ηττήθηκε με 63-57, μέσα στην έδρα του, από τον Χαρίλαο Τρικούπη αλλά τα παράπονα των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας, ήταν εντονότατα. Ο πρόεδρος αυτής, Χάρης Μπόγδανος, απευθύνθηκε εγγράφως στην ΚΕΔ, κατακεραυνώνοντας τον διαιτητή Καλογερόπουλου και ζητώντας τόσο την εξαίρεση του από τα παιχνίδια του συλλόγου όσο και την, εν γένει, απομάκρυνση του από τον χώρο της διαιτησίας, χαρακτηρίζοντας τον “επικίνδυνο για το άθλημα”.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Προς την ΚΕΔ.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Είμαι στον χώρο του μπάσκετ (παίκτης, προπονητής και πρόεδρος για 17 συνεχή χρόνια) για περισσότερα από 50 χρόνια, κατακτώντας από πολύ νωρίς (1968) και το πρώτο μου πρωτάθλημα (στο παιδικό) και όπως καταλαβαίνετε, έχω δει άπειρες κακές διαιτησίες.

Όμως, όλα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής, 17/1/2016, στο Αίγιο ανάμεσα στην ομάδα μου και τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη εμπειρία μου. Η έκφραση “διαιτητικό έγκλημα” που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε άσχετο, ακόμη και χρηματισμένο διαιτητή, ωχριά μπροστά σε αυτά που έκανε κάποιος Καλογερόπουλος (απαξιώ να τον αποκαλέσω διαιτητή) στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κύριε πρόεδρε, επειδή οδεύω προς τη δύση της παραγοντικής μου ζωής και επειδή το μπάσκετ για μένα αποτελεί – αρκετά χρόνια τώρα – απλά και μόνο ένα χόμπι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι, έχω να παραπονεθώ εγγράφως περισσότερα από 10 χρόνια για τη διαιτησία. Όμως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαι αναγκασμένος να το πράξω, προκειμένου να προστατέψω το μέλλον της ομάδας μου, αλλά και γιατί πρέπει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να πάρετε τη σφυρίχτρα από αυτόν τον ακατανόμαστο, γιατί το μπάσκετ κινδυνεύει και από άλλα, παρόμοια εγκλήματα σαν αυτό της προηγούμενης Κυριακής.

Τι να πρωτοθυμηθώ από το εφιαλτικό δίωρο που ζήσαμε;

Τη χρέωση των αδελφών Λυμπέρη με ανύπαρκτα φάουλ και αμέσως μετά με τεχνικές ποινές (χωρίς λόγο και ενώ είχαμε κατοχή μπάλας), που από τα 3 φάουλ που είχαν οι δύο παίκτες μου, έφτασαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα 5 και τους έστειλε στον πάγκο πριν ολοκληρωθεί το 3ο δεκάλεπτο;

Τις συνεχείς αψιμαχίες που είχε ο εν λόγω “κύριος” από το πρώτο δεκάλεπτο και μέχρι τη λήξη του αγώνα με τους παίκτες, τους προπονητές μας και τον κόσμο και τις συνεχείς διακοπές του αγώνα (χωρίς λόγο);

Τα συνεχή και προκλητικά σφυρίγματα σε βάρος μας, που έδειχναν άνθρωπο αιμοβόρο και εκδικητικό, ο οποίος πήρε την όλη κατάσταση εγωϊστικά και ήταν αποφασισμένος να “τελειώσει” την ομάδα μου;

Τις πέντε (!) συνολικά τεχνικές ποινές που μας έδωσε; Υπέδειξε τεχνική ποινή και απέβαλε μέχρι και τον αθλητή μας Κώστα Κεφαλά, που ήταν στον πάγκο με πολιτικά και όταν τον ρώτησε “τι σου είπα και με βγάζεις“, ξέρετε τι του απάντησε; “Έτσι, εγώ είμαι τρελός και σε βγάζω“! Μάρτυρες 10-15 άνθρωποι (από τον πάγκο, τη γραμματεία, τον γιατρό του αγώνα κλπ) που δεν πίστευαν στα… αυτιά τους με αυτό που άκουσαν!

Πρωτοφανής και εντελώς απάνθρωπη συμπεριφορά από κάποιον που έχει επιλεγεί και οφείλει να απονείμει δικαιοσύνη “σφυρίζοντας” 50-50, παραμερίζοντας κάθε τι προσωπικό, που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω πως δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο απο τη διαιτησία του πρώτου διαιτητή, κυρίου Πόντα, η οποία ήταν άψογη. Θα έπρεπε όμως, ως πρώτος διαιτητής, να μην είχε αφήσει τον Καλογερόπουλο να μονοπωλήσει το… ενδιαφέρον στον αγώνα και από κάποιο σημείο και έπειτα να πάρει επάνω του την κατάσταση.

Κύριε πρόεδρε, για όλα όσα διαδραματίστηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα, μπορείτε να ενημερωθείτε και απο τον έντιμο και αδέκαστο κομισάριο του παιχνιδιού κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Ο Καλογερόπουλος είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος για το άθλημα. Ένα άθλημα, το οποίο έχει ανάγκη – όπως έχετε και εσείς ανάγκη – από Μπόγδανους και αυτό που λέω, δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Εννοώ παράγοντες – εργάτες και αφανείς “ήρωες” που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή, αλλά και την περιουσία τους για το καλό του αθλήματος…

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ζητήσω, ο συγκεκριμένος “διαιτητής” να εξαιρεθεί από κάθε αγώνα της ομάδας μου στο μέλλον. Σας αποστέλλω δε, δύο φύλλα της έγκριτης ημερήσιας εφημερίδας της πόλης μας “Πρώτη της Αιγιάλειας“, με ρεπορτάζ που αναφέρονται στον αγώνα. Της Δευτέρας, 18/1/2016 και της Τρίτης 19/1/2016 για να έχετε μια ακόμη πιο σαφή εικόνα για τα τεκταινόμενα.

Με τιμή
Χάρης Μπόγδανος
Πρόεδρος Α.Γ.Σ. Κεραυνός Αιγίου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…