Κεντρική Ασίστ Basketbase Χάσαμε το μέτρημα

Χάσαμε το μέτρημα

larentzakis mcneal waters kolossos aris

larentzakis-mcneal-waters-kolossos-arisgeorge-petridisΟ πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά τη Δευτέρα -τυπικά απομένει και η εκκρεμότητα του αγώνα της Κηφισιάς με το Λαύριο– και είναι γεγονός ότι οι αλλαγές των ομάδων της κατηγορίας στη διάρκεια του, μας έκαναν να χάσουμε το μέτρημα.

djordjevic-panathinaikos-omadiki

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Είναι μία από τις δύο ομάδες που έβγαλαν τον πρώτο γύρο χωρίς αλλαγές, με τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στον πάγκο και χωρίς αποχωρήσεις ή προσθήκες στο ρόστερ. Συνολικά 14 παίκτες του είχαν συμμετοχή σε παιχνίδι Πρωταθλήματος.

Young-Referee

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεν απέφυγε τις αλλαγές ο Ολυμπιακός εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Συνολικά 17 παίκτες είχαν συμμετοχή σε αυτόν με τον Πάτρικ Γιανγκ και τον Ματ Λοτζέσκι να μένουν εκτός με τραυματισμούς, εκ των οποίων σοβαρότερος είναι του πρώτου.

aek-team-omadiki-pagkos-zdovts-zdovc

ΑΕΚ: Στη διάρκεια του πρώτου γύρου, τρεις προπονητές (Σάκοτα, Μανωλόπουλος, Ζντοβτς) πέρασαν από τον πάγκο της “ένωσης” και συνολικά 16 παίκτες πάτησαν στο παρκέ για αγώνα Πρωταθλήματος. Από αυτούς τέσσερις αποτελούν ήδη παρελθόν για την ομάδα (Ουόρεν, Ανοσίκε, Άρμστεντ και Σκραμπ).

aris-panigiriko-banvit-60-arisbc

ΑΡΗΣ: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η δεύτερη μετά τον Παναθηναϊκό που δεν… άγγιξε το ρόστερ με το οποίο άρχισε την περίοδο. Συνολικά 14 ήταν οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Πρίφτη.

lietuvos-paok5-sofoklis-schortsianitis-markovic-win-niki

ΠΑΟΚ: Ο 18χρονος Νίκος Καμάρας έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία το Σάββατο κόντρα στην Καβάλα και έγινε ο 14ος που πήρε χρόνο συμμετοχής στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” έπαιξε στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ χωρίς τον Χάτσερ ενώ στην πορεία προστέθηκε στο ρόστερ ο Σχορτσανίτης αντί του Μπάλαμπαν.

kolossos-saloustros

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Η ομάδα της Ρόδου δεν αποδέσμευσε κάποιον από τους παίκτες με τους οποίους άρχισε τη σεζόν όμως από την 8η αγωνιστική πρόσθεσε στο δυναμικό της τον ελεύθερο Χρήστο Σαλούστρο. Ο Άρης Λυκογιάννης χρησιμοποίησε συνολικά 13 παίκτες.

koroivos

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: 15 παίκτες πάτησαν στα παρκέ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τη φανέλα της ομάδας της Αμαλιάδας που δεν αποτέλεσε εξαίρεση του κανόνα και έκανε μία αλλαγή με τον Νάνα Χάρντινγκ να καλύπτει τη θέση του Κέλεν Θόρντον που πρόλαβε να κάνει μόνο τέσσερις συμμετοχές.

woods-meier-saddler-apollon patras

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Δύο προπονητές (Παπαχατζής, Μέξας) κοουτσάρισαν την ομάδα της Πάτρας στον πρώτο γύρο ενώ συνολικά 20 παίκτες φόρεσαν ήδη τη φανέλα της. Από αυτούς έχουν αποχωρήσει οι Τσουπ, Πέρι, Ντάνκαν.

lowery-kifisia-kolossos

ΚΗΦΙΣΙΑ: Από τις περιπτώσεις των ομάδων που έκαναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους, στην πορεία του πρώτου γύρου. Κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει συνολικά 18 παίκτες. Από αυτούς δεν ανήκουν πια στο δυναμικό της οι Δημήτρης Μαυροειδής, Κέβιν Μπρίστολ, Τσαντ Φρέζιερ, Τζερόντ Στίγκερς ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση Διαμαντάκου που αποδεσμεύτηκε για να πάει στον Απόλλωνα αλλά η κίνηση δεν ολοκληρώθηκε αφού είχε ήδη γίνει η μια διαθέσιμη μεταγραφή από μια ομάδα της κατηγορίας σε άλλη -ο Μαυροειδής στην ΑΕΚ.

cadougan-soko-conger-trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ: 15 παίκτες αγωνίστηκαν με τη θεσσαλική ομάδα στον πρώτο γύρο ένας εκ των οποίων ο Βίλιαμσον πρόλαβε να αρχίσει το Πρωτάθλημα, να αποχωρήσει για την τσέχικη Νίμπουργκ και να επιστρέψει την περασμένη εβδομάδα. Εκτός ρόστερ μετά τους πρόσφατους τραυματισμούς τέθηκαν Ντάουελ, Σοκό ενώ νωρίτερα αποχώρησε ο Σιόλογκας.

lavrio

ΛΑΥΡΙΟ: Στη διάρκεια του πρώτου γύρου η νεοφώτιστη ομάδα αποδέσμευσε τους Δάνα -χωρίς να κάνει συμμετοχή- Νίξον και ενισχύθηκε σταδιακά με τους Μπολντς, Χάμιλτον και Κέσελ. Κάπως έτσι συνολικά 17 παίκτες του Λαυρίου πάτησαν ήδη τα παρκέ της κατηγορίας.

Rethimno

ΡΕΘΥΜΝΟ: Από τις απογοητεύσεις του πρώτου γύρου αφού είχε τον ισχνό απολογισμό των τεσσάρων νικών. Η “χημεία” είναι κάτι που ακόμη αναζητούν οι Κρητικοί για τους οποίους αγωνίστηκαν ήδη 18 παίκτες! Από αυτούς αποχαιρέτησαν οι Κουκ, Κορόλεφ, Ρέλφορντ ενώ νοκ άουτ με τραυματισμούς που τους οδήγησαν στο χειρουργείο τέθηκαν οι Ματαλών και Καμπερίδης.

arkadikos

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: 15 συνολικά παίκτες χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιάννη Καστρίτη στη διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου -με την έναρξη του δεύτερου θα γίνουν 16 μετά την απόκτηση του Λι. Από αυτούς δεν είναι πια στη διάθεση του οι Μπούκερ, Σαντέ και Λαμπρόπουλος.

lassana-kromah-travis-mckie-leon-williams-kavala

ΚΑΒΑΛΑ: Ο τίτλος του κειμένου έχει απόλυτη εφαρμογή ειδικά στην περίπτωση της μακεδονικής ομάδας που ξέχωρα από τη μία αλλαγή προπονητή (Γιατζόγλου αντί Τζήμα). Έβγαλε τον πρώτο γύρο έχοντας χρησιμοποιήσει 17 παίκτες που το Σάββατο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου κόντρα στο Λαύριο θα γίνουν 20 με την προσθήκη των τριών νεοαποκτηθέντων Αμερικανών (Ουίλιαμς, Κρομά, ΜακΚί). Στην πορεία αποχώρησαν έξι (!) ξένοι παίκτες, οι: Γκόρντον, Μέντλιν, Βάργκας, Τζόουνς, Ρόμπινσον, Κεμπ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…