Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Το “Α” και το “Ω” η άμυνα”

“Το “Α” και το “Ω” η άμυνα”

kalathis panathinaikos zielona

kalathis-panathinaikos-zielona

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε τη Ζιελόνα Γκόρα στους “31 ανέμους” και πανηγύρισε θριαμβευτικά την πρόκριση του στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και έπεται η μάχη του Κάουνας, κόντρα στη Ζαλγκίρις, η οποία θα κρίνει τον όμιλο στον οποίο θα πλασαριστεί ο Παναθηναϊκός κι αν θα έχουμε ξανά, μετά από δύο χρόνια, ελληνικό “εμφύλιο” στο Top 16. Κάτι το οποίο δεν απασχολεί τους “πράσινους” ιδιαίτερα, καθώς δεν κοιτάνε τους αντιπάλους αλλά μόνο το πως θα γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι, όπως επεσήμανε στο eBasket.gr ο Νικ Καλάθης.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν ” πανταχού παρών” στο παρκέ χθες (11/12) συμβάλλοντας καθοριστικά σε όλους τους τομείς. Η στατιστική αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους (4/4 διπ.-3/4 τρ.-1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα! Παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ καριέρας τόσο σε πόντους όσο και σε ranking.

Ο πληθωρικός πλέιμεϊκερ υπογράμμισε πως δεν επετεύχθη τίποτα άλλο από τον πρώτο μικρό στόχο της ευρωπαϊκής πορείας, στάθηκε στην άμυνα ως το σημείο αναφοράς για το παιχνίδι του “τριφυλλιού” και έδωσε σύνθημα νίκης για τον αγώνα της Λιθουανίας.

“Προκριθήκαμε στο Top 16, που αποτελούσε τον ελάχιστο στόχο μας για την Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και βελτιωμένοι στην επόμενη φάση” επεσήμανε αρχικά ο Καλάθης για να προσθέσει πως:

“Η απόδοση μας μετά την πρώτη περίοδο είναι αυτό που κρατάμε περισσότερο. Βασικός λόγος της βελτίωσης μας ήταν η άμυνα. Μέσω αυτής καταφέρνουμε να βρούμε ρυθμό, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας αλλά και να ισοσταθμίσουμε τα κενά μας διαστήματα, στον επιθετικό τομέα”.

Ο ίδιος έσπασε τα κοντέρ αλλά δεν τον αγγίζει η προσωπική απόδοση παρά μόνο το καλό της ομάδας: “Δεν στέκομαι στην εμφάνιση μου. Στόχος μας είναι να νικάει η ομάδα καθώς αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Όσο καλά και να έπαιζα, αν χάναμε δεν θα είχε αξία”.

Πλέον, απομένει το τελευταίο παιχνίδι για την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα, το οποίο θα κρίνει τον όμιλο στον οποίο θα πέσει ο Παναθηναϊκός, στο Top 16. Τους “πράσινους” όμως δεν τους “ενδιαφέρει σε ποιον όμιλο θα είμαστε. Στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τη Ζαλγκρίς, όπου στόχος μας δεν είναι τίποτα άλλο από τη νίκη. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση μας και δεν μας νοιάζει ποιους θα βρούμε απέναντι μας στο Top 16“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

National League 1: Αλλαγή ημέρας για το Πρωτέας Βούλας – Τα Φανάρια

Αλλαγή στο Πρωτέας Βούλας – Τα Φανάρια λόγω καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση απόπλου …