Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ζιελόνα Γκόρα 82-51

Παναθηναϊκός – Ζιελόνα Γκόρα 82-51

panathinaikos zielona gist

panathinaikos - zielona - gist

Πανηγυρικά στους “16”…
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον “τελικό” κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα με τη σοβαρότητα και συγκέντρωση που άρμοζε στις περιστάσεις, πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνισε διαλύοντας τη Ζιελόνα Γκόρα με… και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

Οι “πράσινοι” έλεγχαν την αναμέτρηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν άφησαν στους Πολωνούς κανένα περιθώριο να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και κατάφεραν να χτίσουν τη δυσθεώρητη διαφορά.

Ακόμα μια εκπληκτική ολ-αράουντ εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους (4/4 διπ.-3/4 τρ.-1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα! Συνοδοιπόροι του οι Τζέιμς Γκιστ και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Εκ των Πολωνών, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαρτσέλ Πονίτκα με 11 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με πέντε σερί πόντους από τον Γκιστ, εκ των οποίων οι τρεις από μακρινή απόσταση, και άλλο ένα τρίποντο του Καλάθη . Οι πράσινοι βρήκαν σκορ και από Πάβλοβιτς – Ραντούλιτσα, απόρροια της καλής κυκλοφορίας, διατηρώντας υπέρ τους προβάδισμα (14-9 στο 6’). Αν ήταν και περισσότερο προσεκτικοί στην άμυνα θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει από νωρίς τη διαφορά.

Αντ’ αυτού, οι Πολωνοί επωφελήθηκαν κάποιες κακές επιλογές του τριφυλλιού στην επίθεση, χτυπώντας στον αιφνιδιασμό και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά (18-19 στο 7’).

Η επιλογή της Ζιελόνα να παίξει με νταμπλ τιμ τον Ραντούλιτσα δεν βγήκε, καθώς ο Σέρβος ήταν αλάνθαστος από τις βολές, ενώ η είσοδος του Διαμαντίδης βελτίωσε ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, μοιράζοντας δύο ασίστ σε Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς, οι οποίοι τις αξιοποίησαν (26-22 στο 9:40).

Στην τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου, ο Κούζμιτς χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Πονίτκα, κατά τη διεκδίκηση ριμπάουντ και ο διαιτητής τιμώρησε με τεχνική ποινή τον Τζόρτζεβιτς, που διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο σέντερ των φιλοξενουμένων έβαλε μόνο τη μία βολή και το σκορ διαμορφώθηκε στο 26-23.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο. Έκλεισε αποτελεσματικά το δρόμο προς το καλάθι του, ωθώντας τους Πολωνούς σε σουτ υπό άσχημες προϋποθέσεις, την ίδια στιγμή που στην επίθεση έβρισκε σκορ με κάθε τρόπο και το λέι απ του Καλάθη, στο 13ο λεπτό, αύξησε τη διαφορά στο +10 (35-25). To τάιμ άουτ των φιλοξενουμένων δεν άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι είχε βρει ρυθμό, είχε το μομέντουμ και με αρχή του την άμυνα, χτυπούσε αποτελεσματικά από το ζωγραφιστό, κατά βάση, φθάνοντας την ψαλίδα στους 13 πόντους (42-29 στο 27’), μετά από καλάθι του Κούζμιτς ύστερα από ακόμα μια καλά εκδηλωμένη επίθεση.  Η απόσταση διατηρήθηκε σε αυτό το επίπεδο μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, που βρήκε τους πράσινους μπροστά με 47-33, αποδίδοντας καλό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Με τον σεληνιασμένο καλάθι να παίζει σκυλίσια άμυνα και να σκοράρει από κάθε απόσταση, τον Ραντούλιτσα να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Γκιστ και τον τελευταίο να καρφώνει, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με επιμέρους 11-2, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +23 (58-35 στο 25′).

Οι πράσινοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στους Πολωνούς να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και τους 25 πόντους (62-38 στο 26′) μετά από τρίποντο του Γιάνκοβιτς και διατηρήθηκε στο +20 (67-47) μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Το 14-0 με το οποίο ο Παναθηναϊκός άνοιξε την τελευταία περίοδο, σπάζοντας το φράγμα των 30 πόντων (81-47 στο 33′), καθαρίζοντας οριστικά την μπουγάδα.

δεκάλεπτα: 26-23, 47-43, 67-47, 82-51.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8 (1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14 (1), Καλάθης 18 (3), Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8.
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Φιλιπόφσκι): Μποστ 5, Ρέινολντς 8 (2), Σέβτσικ 6, Πονίτκα Μαρ. 2, Πονίτκα Ματ. 11 (1), Γκρουζέτσκι, Χριτσάνιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3 (1), Μπορόβνιακ 3, Κόσζαρεκ 8 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…