Κεντρική Basket League Άρης Ο απολογισμός του αρχηγού

Ο απολογισμός του αρχηγού

aris spiros mourtos paok vasileiadis

aris-spiros-mourtos-paok-vasileiadis

Το δικό του απολογισμό έκανε ο Σπύρος Μούρτος. Ο αρχηγός του Άρη, με τοποθετήσεις του στο επίσημο site της ΚΑΕ, σχολίασε τη χρονιά που πέρασε και όλα όσα έζησε με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο 2016, στέλνοντας το μήνυμα για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:
Για το τι γεύση του άφησε το 2015: “Πιστεύω ότι το 2015 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για τον Άρη. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα κατάφερε να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας για τη σεζόν 2014-15, ενώ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Εξωαγωνιστικά, η έλευση της οικογένειας Λάσκαρη ήταν κάτι πολύ σημαντικό, τόσο για τον ΑΡΗ, όσο, πιστεύω, και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, αφού είναι σπουδαίο να υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στο άθλημα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η παρουσία του νέου ιδιοκτήτη εμπνέει σιγουριά και υπόσχεται ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες για τον Άρη”.

Για το τι κρατάει: “Αρχικά, κάποιες πολύ σημαντικές νίκες που πετύχαμε. Όπως, για να ξεκινήσω χρονικά, οι δύο με την ΑΕΚ στο “Nick Galis Hall” που μας χάρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ και αυτή με τον Ολυμπιακό στη φάση των “4”. Για να πάμε στο φέτος, το εντός έδρας αήττητο στο Eurocup και τη σπουδαία νίκη στο Kazan, όπως φυσικά και την πρωτιά στον όμιλό μας”.

Για το τι ξεχνάει: “Τη βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, η οποία όμως μας πείσμωσε ενόψει του τρίτου αγώνα των πλέι οφ. Επίσης, την ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, ενώ μας πείραξε ο αποκλεισμός από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας”.

Για τα “όπλα” του Άρη: “Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο σεζόν του 2015, ήταν η ομόνοια και το δέσιμο που είχαμε και έχουμε ως ομάδα. Η έννοια «οικογένεια» δεν είναι κλισέ για μας, αφού πέρυσι ήμασταν σαν μία γροθιά, εντός κι εκτός παρκέ, κι αυτός ήταν καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχημένη σεζόν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Το δεύτερο μεγάλο όπλο μας ήταν και είναι ο κόσμος. Πέρυσι μας συμπαραστάθηκε ζεστά, αν και δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει στις τελευταίες δύο φάσεις των πλέι οφ. Αυτό που ζούμε φέτος είναι μοναδικό, αφού δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν αρκετά sold out και μίνιμουμ 4.000 φίλαθλοι στο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου”.

Για το τι περιμένει από το 2016: “Αρχικά, εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία. Έχουμε μία καλή ομάδα και ένα δεμένο σύνολο, το οποίο μπορεί να χαρίσει κι άλλες χαρές στον κόσμο του Άρη. Προσδοκώ μία καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Eurocup. Και οι δύο αποστολές μας είναι δύσκολες, αλλά ανυπομονούμε… Θέλουμε η χρονιά που έρχεται να είναι ακόμα καλύτερη από αυτή που φεύγει”.

Για το μήνυμά του: “Ο Άρης ξαναγίνεται μεγάλος και θέλουμε σ’ αυτήν τη διαδρομή να παραμείνει ο κόσμος δίπλα μας, για να την κάνουμε χέρι – χέρι. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι για να του ανταποδώσουμε την αγάπη που μας δείχνει και να τον κάνουμε να φεύγει χαμογελαστός από το γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…