Κεντρική Basket League Άρης “Νίκη πρόκρισης”

“Νίκη πρόκρισης”

aris vasilis simtsak panigirismos paok

aris-vasilis-simtsak-panigirismos-paok

Στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μίλησε σήμερα (03/12) ο Βασίλης Σίμτσακ. Ο άσσος του Αρη, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη νίκη απέναντι στην Ούνικς Καζάν, ενώ, υπογράμμισε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες η φετινή ομάδα. Τέλος, εστίασε στο αντιαθλητικό χτύπημα που υπέστη και για τις σερί νίκες των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Πολύ σημαντική νίκη, κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Δεν έχει τελειώσει βέβαια ακόμα τίποτα. Θα δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα δύο επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και για την πρόκριση και για την κατάταξη που θα παίξει σημαντικό ρόλο”.

Για το αν περίμενε στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι ο Άρης θα είχε δύο νίκες επί της Ούνιξ: “Εμείς που ζούμε την ομάδα από μέσα έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για να ανταγωνίζεται τέτοιες ομάδες, το έχουμε δείξει με την μέχρι τώρα πορεία μας και για μας δεν είναι έκπληξη, γιατί έχουμε μάθει να δίνουμε τη μάχη μας και στο τέλος αν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα βγαίνουμε κερδισμένοι”.

Για τη σχέση εξέδρας και κόσμου στο χθεσινό (02/12) παιχνίδι: “Πάντα η σχέση αυτή στο Παλέ είναι ξεχωριστή και το συζητούσαμε και εμείς στα αποδυτήρια γιατί γνωρίζαμε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν μάθει να παίζουν σε τέτοιες έδρες. Ξέραμε ότι είναι ένα επιπλέον ατού και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Ειδικά εκεί που έκανε την αντεπίθεσή της η Ούνιξ μας βοήθησε ο κόσμος και μείναμε στο παιχνίδι”.

Για το αντιαθλητικό χτύπημα του Πονγκράσοφ: “Έπαιζα όπως παίζω πάντα σε κάθε παιχνίδι, δυνατά. Έκανα δυνατά σκριν, του ένα στο πρώτο ημίχρονο δύο, τρία καλά σκριν, μάλλον το κράτησε, μου την έριξε. Συμβαίνουν αυτά στο παιχνίδι. Ήρθε να μου ζητήσει συγνώμη, αλλά δεν τη δέχθηκα και τελείωσε. Το θέμα είναι ότι κερδίσαμε και αυτό είναι η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση”.

Για το αν βγήκε σε καλό η ήττα από την Μπούντουτσνοστ: “Εγώ το είχα πει και πέρσι μετά την τριάδα αγώνων που είχαμε χάσει ότι μέσα από τέτοια παιχνίδια η ομάδα μαθαίνει πολλά, συσπειρώνεται. Όλες μα όλες οι ομάδες κάνουν κάποια στιγμή κοιλιά. Το θέμα είναι πόσο δυνατός είσαι, πόσο ενωμένος, πόσο συσπειρωμένος είσαι. Αφού καταφέραμε και βγήκαμε και φέτος δυνατοί, πιστεύω ότι η συνέχεια μας ανήκει”.

Για το αν αλλάζει το προφίλ του Άρη: “Το προφίλ δεν αλλάζει, αλλά δίνει πίστη στους παίκτες ότι το πλάνο του προπονητή και αυτό που μας έχει περάσει από το καλοκαίρι έχει αποτέλεσμα. Το βλέπω στους ξένους παίκτες που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική λίγκα, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και σε μας τους Έλληνες και στους προπονητές και αυτό είναι το μεγάλο μας ατού για την μετέπειτα πορεία”.

Για την φιλοσοφία του Άρη: “Αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς Πρίφτη. Να μην αλλάζει παίκτες, να τους στηρίζει και αυτοί να το ανταποδίδουν μετέπειτα με τις εμφανίσεις τους. Αυτό έγινε και τώρα μετά τις ήττες στην Αμαλιάδα και το Μαυροβούνιο. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι γίνεται και τα δίνουν όλα στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…