Κεντρική Basket League Άρης “Μας στοίχισαν τα φάουλ του ΜακΝιλ”

“Μας στοίχισαν τα φάουλ του ΜακΝιλ”

priftis

priftisΟ Άρης παρουσιάσθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο ΣΕΦ, εντούτοις, γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό (76-64). Ο Δημήτρης Πρίφτης, μάλιστα, αναφέρθηκε στον Τζερέλ ΜακΝιλ, ο οποίος φορτώθηκε νωρίς-νωρίς με τρία φάουλ (2′).

Ο 47χρονος τεχνικός, κατά συνέπεια, τόνισε πως η… απουσία του στοίχισε στην ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (27/12, 18:30, ΟΑΚΑ).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

“Έγινε δυνατό παιχνίδι, ήμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επαφή με το σκορ, αλλά κάναμε ένα κακό τέταρτο δεκάλεπτο. Δεχθήκαμε -από ένα σημείο και μετά- καλάθια στον αιφνιδιασμό κι έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά. Χάσαμε και κάποια αμυντικά ριμπάουντ, που ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης.

Τα φάουλ του ΜακΝιλ, ο οποίος έπαιξε 15-16 λεπτά, ήταν μία δύσκολη κατάσταση, που έπρεπε να διαχειριστούμε σε ένα παιχνίδι με υψηλές απαιτήσεις. Όταν μπήκε, έπαιξε καλά, αλλά στις πρώτες 4-5 προσπάθειες έδειχνε πως ήταν εκτός ρυθμού. Μας στοίχισε αυτό”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Τελείωσε αυτό σήμερα, επίκειται μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση σε δύο ημέρες κι έχουμε ελάχιστο χρονικό διάστημα, για να προετοιμασθούμε. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και τον Γιάννη (σ.σ.: Σφαιρόπουλο) στην Ευρώπη και Καλά Χριστούγεννα”.

Για το γεγονός ότι υπάρχει αγωνιστική δράση κατά τη διάρκεια των εορτών: “Αυτές τις ημέρες όλοι έχουν ανάγκη για ξεκούραση, χρειάζονται χρόνο για μια ανάκτηση δυνάμεων και πνευματική ανασυγκρότηση.

Ξέρω ότι υπάρχει το Προολυμπιακό, που δημιουργεί προϋποθέσεις για βιασύνη. Παλαιότερα, αναβάλλονταν οι αγωνιστικές, μπορεί να είχαμε και 15 μέρες διακοπή. Είναι πολύ δύσκολο για μας, είναι πολύ βαρύ και τα δύο ματς είναι ιδιαίτερων απαιτήσεων, με ομάδες που παίζουν σε άλλο επίπεδο σε ενέργεια, διάβασμα και ποιότητα. Πρέπει, όμως, να προσαρμοζόμαστε σε αυτά τα δεδομένα…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…