Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Γαλλική οπισθοχώρηση

Γαλλική οπισθοχώρηση

Aris Banvit

Aris-Banvit

galanis-dimitrisΟ Άρης συνεχίζοντας τη πολύ καλή πορεία του, επιβλήθηκε επί της Μπάνβιτ. Η Τούρκικη ομάδα παρουσιάστηκε κακή,έχασε εύκολα και ο αγαπητός Turgay θα πρέπει να αναπολεί τους Ιτούδη, Lukic βλέποντας την εικόνα της ομάδας του. Όαση ο πολύ καλός D.Johnson.

Ο ΠΑΟΚ μέσα από ποικίλες διαδικασίες,βρήκε την άκρη,έκανε 2/2 στο τέλος και προκρίθηκε. Μπράβο,γιατί παιδιά με ειδικό βάρος,όπως οι Hatcher, Σόφο, Βασιλειάδης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, συν φυσικά το “know how” του coach και των ανθρώπων της ομάδας.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε. Θα μπορούσαμε να γράψουμε μακροσκελείς αναλύσεις, μα δε χρειάζεται. Απλά θα πω, ότι στο basketball και στο υψηλό πρωταθλητισμό η χρήση των πολυμέσων από όλους και για όλα, δε μπορεί να κρύψει την αλήθεια στο παρκέ.Η ΑΕΚ είναι μεγάλος οργανισμός και θα βρει τη λύση.

Κατά τ’ άλλα, στο 1ο όμιλο αποκλείστηκε η πολύ καλή Nanterre, όπου η οικογενειοκρατεία …δεν δικαιώθηκε (Πρόεδρος και coach είναι αδέλφια). Στο 2ο και 3ο όμιλο, Le man και Nancy,ομαδάρες με υψηλά budgets αποκλείστηκαν. Οι φίλοι μας ,οι Γάλλοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν την εμμονή τους να μην παίρνουν ξένους προπονητές. Ειδάλλως,ας συνεχίσουν να αποκλείονται και στο Eurocup και στην Euroleague (Strasbourg) και στο Fiba cup (Le Havre). Παρόμοιο φαινόμενο και ο Κόκκινος Δεκέμβρης με την Προεδράρα να παίζει και να διδάσκει.. basketball. Γενικά, το ψέμα μπορεί να βασιλεύει και να υπάρχει πάντα,αλλά στο Πρωταθλητισμό έχει “κοντά ποδάρια“.

Στο Fiba Cup που ξεκίνησε η β’ φάση εντυπωσιακά γρήγορα, έλαμψε το αστέρι του γνωστού D. Andersen, ομάδες με παρουσία σε ισχυρές διοργανώσεις παρουσιάστηκαν δυνατές (ASVEL,Nymbourg, Royal-Hali του coach Jurie,Fraport κ.α.) και εντύπωση προκαλεί η κατρακύλα της Enisey. Η αγαπημένη Lukoil έχασε άσχημα από την άσημη βελγική Antwerp).

Είναι καλό ότι προκρίθηκαν 2 Ελληνικές ομάδες και συνεχίζουν, γιατί θα υπάρχει ενδιαφέρον, όμορφα ματς.

Καλές γιορτές σε όλους, με αγάπη και αλήθεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…