Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Φαβορί ο Ολυμπιακός”

“Φαβορί ο Ολυμπιακός”

osfp aek esake

osfp-aek-esake

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμετρώνται αύριο (06/12) στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι που ξεχωρίζει από την 9η αγωνιστική της Α1. Ένα από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ο υψηλός αριθμός παικτών που έχουν αγωνιστεί και στους δύο συλλόγους. Οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Δημήτρης Μαυροειδής έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, παλαιότερα, ενώ μέχρι πέρσι εκεί αγωνιζόταν ο Δημήτρης Κατσίβελης. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αθηναίου αγωνίστηκε για μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν με τα “κιτρινόμαυρα”.

Ένας ακόμα παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, αλλά δεν αγωνίζεται στην Α1 φέτος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το επικείμενο ματς. Ο Περικλής Δορκοφίκης στάθηκε στη σπουδαιότητα της αναμέτρησης, έχρισε το φαβορί για τη νίκη και επεσήμανε τα στοιχεία που θα κρίνουν το ροζ φύλλο.

dorkofikis-olympiakos

“Είναι ένας αγώνας δύο μεγάλων και ιστορικών σωματείων για το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Η ΑΕΚ δείχνει την φετινή σεζόν να έχει ανέβει επίπεδο και να προσπαθεί να επανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη” επεσήμανε αρχικά ο φόργουορντ του Παπάγου και, όσον αφορά το φαβορί εξήγησε πως:

“Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την νίκη στον αυριανό αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο “βάθος” στους ψηλούς και στην περιφέρεια. Θα προσπαθήσει να πιέσει πολύ στην άμυνα την ΑΕΚ για να την βγάλει από το πλάνο της σε “βάθος” χρόνου και να εκμεταλλευτεί τις περισσότερες λύσεις που διαθέτει.

Η ΑΕΚ για να καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική και να πάρει την νίκη πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό και για να το επιτύχει πρέπει κυρίως να πάρει τα ριμπάουντ. Να μείνει, επίσης, στο πλάνο της στην επίθεση, κάτι δύσκολο λόγω της πίεσης που ασκεί ο Ολυμπιακός“.

dorkofikis-aek

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: “Αμυντικά η ΑΕΚ δεν πρέπει να δώσει χώρο στα γκαρντ του Ολυμπιακού, που έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην αντίπαλη ρακέτα, είτε για να φτάσουν στο καλάθι, είτε για να δώσουν την έξτρα πάσα για ελεύθερο σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός εάν βρει το ελεύθερο σουτ μπορεί να ανεβάσει το σκορ. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι”.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι: “Μετά από 17 χρόνια δεν παίρνω μέρος στο πολύ όμορφο πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι που δεν ζω τις συγκινήσεις του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …