Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Απόντες και… “απόντες”

Απόντες και… “απόντες”

papagiannis charalampo

papagiannis-charalampo

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤην ώρα που στον Ολυμπιακό τελειώνει το… καύσιμο στο ντεπόζιτο των παικτών (αυτών οι οποίοι -εξαιτίας των τραυματισμών και των απουσιών- τραβάνε το κουπί), στον Παναθηναϊκό τελειώνουν οι δικαιολογίες, ως προς τη χρησιμοποίηση των μικρών από την τεχνική ηγεσία.

Όσοι διαβάζετε τα κατά καιρούς σχόλια μου (προφανώς κι υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνετε στη ζωή σας) θα έχετε δει ότι από νωρίς επισήμανα ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν υπηρετούσε -και δεν υπηρετεί- το πλάνο της ελληνοποίησης, ως προς τη νέα γενιά των παικτών, ήτοι τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη.

Πολλοί φίλοι (καλοπροαίρετα) “απαντούσαν” πως ο Σέρβος κόουτς δεν έβαζε τους νεαρούς στα δύσκολα ματς (βλέπε Ευρωλίγκα) για να μην τους… κάψει, αλλά και για να μην διακινδυνεύσει το αποτέλεσμα. Λογικό και το ένα, και το άλλο, αν και δεν γίνεσαι παίκτης, αν δεν χάσεις κρίσιμο σουτ, αν δεν γυρίσεις σπίτι και να “σκοτωθείς” με τον εαυτό σου, για την τελευταία λανθασμένη επιλογή σου, αν δεν σπάσει η χολή σου.

Παίκτης που να βγήκε από γυάλα, από δοκιμαστικό σωλήνα, δεν έχει υπάρξει. Και στη συνάντηση με τον Κόροιβο, όπου το αποτέλεσμα είχε κριθεί από νωρίς, φάνηκε πως οι μικροί δεν είναι προτεραιότητα του τεχνικού του Παναθηναϊκού. Αυτός αποφασίζει, όμως διακρίνω -το επισημαίνω γι’ άλλη μια φορά- διαφορά ανάμεσα στα “πρέπει” της διοίκησης και στα “θέλω” του κόουτς.

spanoulis-lojeski

Στον Ολυμπιακό ο αγώνας με την Κηφισιά δεν είναι ανεξάρτητος από αυτόν με την Αναντολού Εφές. Είναι εμφανές πλέον πως κάποιοι είναι στα όρια του… καψίματος, αφού παίζουν ασταμάτητα κι είναι υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγαλύτερη ενέργεια απ’ όλους είχε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, παίκτης που έχει καταπονηθεί λιγότερο.

Εδώ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο απ’ το να περιμένει την επιστροφή των τριών και την ενσωμάτωση (χθες έδειξε ψήγματα) του Σον Τζέιμς. Όσο βάθος κι αν έχει μια ομάδα, δεν αντέχει τρεις (πες τέσσερις) απουσίες, ανάμεσα στις οποίες και των δύο δυνάμει επιθετικών ηγετών (ΣπανούληΛοτζέσκι).

Ζητούμενο είναι τί (και αν) θα χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι να επιστρέψουν οι απόντες. Βλέπετε, η αγωνιστική δράση για την Ευρωλίγκα ξεκινά, στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες κι η ζωή είναι σκληρή, ακόμα και για τους… καλύτερους.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…