Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Πρωταθλητές χειμώνα

Πρωταθλητές χειμώνα

spanoulis diamantidis

spanoulis-diamantidis

galanis-dimitrisΛήξη ημερολογιακής χρονιάς και παλαιότερα περιμέναμε να δούμε το review,τον απολογισμό της αθλητικής χρονιάς. Εμείς θα επιχειρήσουμε μία μίνι ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των ελληνικών ομάδων… και ίσως βγάλουμε και τον “Πρωταθλητή χειμώνα”….

raduljica-calathes-diamantidis

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται.. so far.. κατώτερος των καλοκαιρινών προβλέψεων. Δεν αντέχει να παίζει δύο καλά παιχνίδια την εβδομάδα, οι” μικροί” δεν παίζουν και για εμένα προσωπικά αυτό αποτελεί “Εθνική καταστροφή“(διότι πιστεύω πολύ στους Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη) και γενικά παρουσιάζει ένα basketball προβλέψιμο,όπου χωρίς Διαμαντίδη και Καλάθη δεν υπάρχει καμία τύχη. Ευχόμαστε να υπάρξει βελτίωση γιατί υπάρχουν δυνατότητες.

olympiakos-hackett-strawberry-hunter

Ο Ολυμπιακός έχουμε ξαναπεί ότι έχει το καλύτερο επιστημονικά γυμναστικά πρόγραμμα στην Ευρώπη. Αυτό του επιτρέπει να βγάζει νέους αθλητές και ” άσσους” από το μανίκι, να κερδίζει ακόμα και με σοβαρές ελλείψεις. Η εικόνα πολύ θετική και ευχόμαστε να συνεχιστεί.

aris-team-omadiki-oaka

Ο Άρης άξια λαμβάνει θετικό πρόσημο. Αξιοπρόσεκτη πορεία στην Ευρώπη, με εξαιρετικούς ξένους, έχει αφομοιώσει εδώ και χρόνια πολύ υψηλό γυμναστικό πρόγραμμα και αυτός, μα το πιο σοβαρό είναι ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη προσπάθεια της νέας Διοίκησης.

lietuvos-paok5-sofoklis-schortsianitis-markovic-win-niki

Ο ΠΑΟΚ ακροβατεί.Σίγουρα κανείς δε μπορεί να ακυρώσει το impliment αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια, μα σίγουρα δε μπορεί να αγνοήσει τη μηδαμινή επαφή με την παραγωγική διαδικασία,την μη επαφή με το κόσμο και τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο.

zdovc-aek-pagkos-kolossos

Η ΑΕΚ…, απογοήτευση στο χτίσιμο, στην Ευρώπη, στην επιλογή ξένων, στους μικρούς που δε παίζουν. Ο coach Zdovc είναι τεράστια μεταγραφή,όλοι θα καταλάβουν στη ΑΕΚ σύντομα τί σημαίνει νοοτροπία, πρωταθλητισμός και ομαδικότητα. Η ΑΕΚ θα βελτιωθεί.

robinson-larentzakis-kavala-kolossos

Προχωρώντας προς τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, Κολοσσός, Κόροιβος, Ρέθυμνο και Κηφισιά πιστεύω είναι σε μία ταχύτητα και Τρίκαλα, Πάτρα, Αρκαδικός, Λαύριο, Καβάλα είναι σε .. χαμηλότερη. Μικρά ποιοτικά roster, με έμφαση στους ξένους με ελάχιστη ανάδειξη νέων αθλητών και μικρό ρίσκο. Σίγουρα όλες οι ομάδες σε πολύ δύσκολες εποχές κάνουν τεράστια προσπάθεια να κρατηθούν,απλά το σενάριο ,επικοινωνιακά,σε αυτούς που απευθύνονται και τα κέντρα αποφάσεων είναι κλασικά τα ίδια.

Η Α2, παρά την επιτυχία του Φάρου στο Κύπελλο δεν αποτελεί καμία έκπληξη.Τα ” έμπειρα” παιδιά βασιλεύουν, ο ρυθμός είναι βασανιστικά αργός, η προπόνηση ” σοβαρή” …και όλα στη θέση τους..

Οι Εθνικές ομάδες, μετά τις επιτυχίες του καλοκαιριού, δεν έχουν αλλάξει τίποτα και όλα καλά. Εγώ θα παραθέσω, ότι οι Σέρβοι και όλα τα παράγωγά τους διοικούν όλο το basketball, σε επίπεδα Euroleague, Eurocup, Fiba, Γερμανία, Τουρκία κτλ και εδώ ο ένας χτυπά τον άλλο και δεν κάνουμε αληθινή δουλειά.

Οι Έλληνες προπονητές, Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος έιναι οι Τop της Ευρώπης και δεν το πουλάμε, δεν ανοίγουμε αγορές. Χαίρομαι για οποιονδήποτε ανοίγει αγορά και έχει επιτυχία, όπως ο Δέδας ή ο Φραγκιάς και πολλοί άλλοι. Έτσι μπορούν να γίνουν αληθινές δουλειές για παίκτες, managers, προπονητές και να ανέβει το ενδιαφέρον.

Θα παραθέσω παιχνίδι της τούρκικης λίγκας μεταξύ κορυφαίων ομάδων πριν λίγο καιρό. Παίχθηκε “επιστημονικά”, δεν άνοιξε μύτη, γιατί έτσι έπρεπε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό.

Καλή χρονιά σε όλους, υγεία, λιγότερη εσωστρέφεια, περισσότερη πραγματική δουλειά, λιγότερα χατίρια.. και αλήθεια, γιατί όλα τα άλλα ,δε σε πάνε μακριά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…