Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Θέλουμε δουλειά”

“Θέλουμε δουλειά”

Oikonomou

Oikonomou

Ο Ιωνικό Νικαίας δεν στοχεύει αποκλειστικά στην άνοδο στο φετινό πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β’ Εθνικής, όπως ανέφερε ο Νίκος Οικονόμου.

Ο τεχνικός του Ιωνικού, σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, μίλησε για την επικράτηση επί του Έσπερου ΑΟΠΑ, τον επόμενο αγώνα με τη Νίκη Αμαρουσίου, αλλά και για το όνειρό του που εκπληρώθηκε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την άνετη επικράτηση επί του Εσπέρου ΑΟΠΑ: “Φάνηκε εύκολο, όμως δεν ήταν καθόλου. Ο Έσπερος είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή κι έμπειρους παίκτες. Εμείς προερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα που μας ενόχλησε πολύ και προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η αντίδραση των παικτών ήταν φοβερή.

Μετά το παιχνίδι με την Ελευσίνα είχα πει στα παιδιά ότι το καλύτερο φάρμακο είναι μία καλή εμφάνιση. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έδωσε πέντε παιχνίδια σε δύο εβδομάδες και κινούμασταν σε φοβερούς ρυθμούς. Μας στοίχισε αυτό και όπως μπορείτε να δείτε όσα ματς παίξαμε Τετάρτη τα χάσαμε (Πανελευσινιακός, Αμύντας).

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά με την Εθνική Ενόπλων και θα μείνει δύο μήνες εκτός δράσης. Ήταν πολύ βαρύ το πρόγραμμα και δεν προλαβαίναμε να συγκεντρωθούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Εάν είχαμε κερδίσει και την Ελευσίνα που ήταν δικό μας παιχνίδι, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα παιδιά είναι 100% επιτυχημένοι.

Μας πλήγωσε η ήττα και ο τρόπος που ήρθε από την Ελευσίνα και θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε εκεί. Αντιδράσαμε πολύ σωστά και η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι βγήκε στο παρκέ”.

Για τους στόχους που υπάρχουν φέτος στον Ιωνικό Νικαίας: “Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν τη βαρύτητα για να ανέβουν. Ο Πανιώνιος διαθέτει πολύ βαριά φανέλα, ο Αμύντας είναι ομάδα που είναι χρόνια μαζί κι έχει ένα δυνατό σύνολο, ενώ και το Ηράκλειο μετά την πολύ καλή πορεία που έχει στο ξεκίνημα έχει ψυχολογία στα ύψη κι αυτό ξέρουν να το διαχειριστούν τα έμπειρα παιδιά που διαθέτει.

Ο στόχος μας είναι αρχικά να δέσουμε ως ομάδα, κάτι που γίνεται τώρα που μπαίνουμε στο πρωτάθλημα. Είμαστε καινούρια ομάδα και θέλουμε δουλειά. Με τα παιδιά δεν έχουμε πει πού θέλουμε να φθάσουμε κι έχουμε συμφωνήσει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παλεύουμε πάντα για το καλύτερο. Με τον καινούριο πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Ίωνα Βαρουξάκη, δεν έχουμε οριοθετήσει την άνοδο ως στόχο. Μαζί του όλα λειτουργούν άψογα, γιατί υπάρχει ένα μακρόπνοο πλάνο τόσο για τις ακαδημίες όσο και για το αγωνιστικό τμήμα”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με την Νίκη Αμαρουσίου: “Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Η Νίκη Αμαρουσίου είναι ομάδα που δεν έχει κάνει πολλές προσθήκες σε σχέση με πέρυσι κι έτσι έχει ένα δεμένο σύνολο. Διαθέτουν έμπειρα παιδιά και θέλει αρκετή προσοχή, γιατί είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι”.

Για την επιστροφή του στον Ιωνικό Νικαίας κι αν είναι όπως την περίμενε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Γυρίζω εκεί που μεγάλωσα, εκεί που υπάρχουν φίλοι μου και άνθρωποι, τους οποίους βλέπω από τότε που ήμουν μικρός. Αγαπάω τον Ιωνικό, μεγάλωσα εκεί και οφείλω πολλά στους προπονητές που είχα εκεί γιατί αυτοί έβαλαν τις βάσεις.

Δεν φαντάζεστε πόσο χαίρομαι που βλέπω παλιούς μου συμπαίκτες όπως οι Λαουτάρης και Αλεξανδρίδης να είναι κοντά στην ομάδα. Ειδικά ο Λαουτάρης είναι συνέχεια δίπλα στο σύλλογο, ενώ και ο Κώστας (Αλεξανδρίδης) μας στηρίζει πολύ. Εδώ υπάρχει ένα άκρως οικείο περιβάλλον. Είναι ένα μεγάλο δώρο το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ. Κάποτε, αν μου έλεγες τι θες να κάνεις στο μέλλον, αυτό που έλεγα ήταν: “Να γίνω προπονητής στον Ιωνικό. Μακάρι να παραμείνει ο πρόεδρος στο χώρο και να δούμε όλα τα μεγάλα πλάνα που υπάρχουν στο μυαλό του να υλοποιούνται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…