Στο ψάξιμο

Young Panathinaikos Olympiacos

Young-Panathinaikos-Olympiacos

Όταν η διαφορά είναι αυτού του επιπέδου, μάλλον δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι σχολιασμού. Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι χωρίς τακτική δεν έχει αντίπαλο -σε κάθε περίπτωση όχι τη Ζαλγκίρις-, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλυσε τα ζητήματα που τον απασχολούν. Όμως, όπως και με την Καρσίγιακα στο παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου, όταν ο αντίπαλος δεν ξεκινά από την άμυνα, αλλά προσπαθεί να κερδίσει από την επίθεση, οι “πράσινοι” θα τον τιμωρούν.

Σημαντικότερο στοιχείο είναι πως πλέον μοιάζει ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση παίκτη. Όχι στη ρακέτα, αλλά στην περιφέρεια, εκεί όπου ο Νικ Καλάθης είναι απελπιστικά μόνος κι αν δεν βοηθηθεί θα… σκάσει. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια, που δεν θα έχουν σχέση με το αποψινό, κι ο Παναθηναϊκός πρέπει να γεμίσει τα κενά του.

Προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται κι έναν κινητικό ψηλό, όμως τις αποφάσεις τις λαμβάνει η διοίκηση με την τεχνική ηγεσία. Όχι πως δεν ήταν καλοί στο συγκεκριμένο ματς ο Ραντούλιτσα και ο Κούζμιτς, όμως οι ψηλοί της Ζαλγκίρις ήταν (από κάθε άποψη) στα μέτρα τους.

Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί

Ο Ολυμπιακός στη χθεσινή του εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη έδειξε πως είναι μια ομάδα που μπορεί να πάει πολύ μακριά. Έχει ρόλους, έχει “σημάδια” στην επίθεση, έχει παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, έχει -πλέον- την άνεση να νικά αντίπαλο (επιπέδου Αναντολού Εφές), ακόμα κι όταν πηγαίνει στην παράταση χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη.

Ο Χάκετ μπαίνει όλο και πιο ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας, ο Στρόμπερι δείχνει σημάδια προσαρμογής, ο Σφαιρόπουλος πιστώνεται ότι έχει “ετοιμοπόλεμο” και τον Αθηναίου, που δεν είναι απλά ο 12ος παίκτης για να συμπληρωθεί το ρόστερ, αλλά ένας περιφερειακός με ρόλο και θέση. Κι ήταν σημαντική η επίδρασή του (αναλογικά) στη νίκη.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν περιορισμένη αξία μπροστά στον κακό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ, του ως τώρα (ίσως) καλύτερου παίκτη του Ολυμπιακού. Ήταν αυτός πάνω στον οποίο έχτιζαν, εν αναμονή και της επιστροφής του Χάντερ, ώστε να δημιουργήσουν “αχτύπητο δίδυμο” στο “ζωγραφιστό“. Κι ο Οθέλο έδειξε με την επιστροφή του στη δράση, πόσο πολύτιμος και σημαντικός είναι.

Οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να βρουν τον αντικαταστάτη του Γιανγκ, τη στιγμή που η… μισή Ευρώπη ψάχνει για σέντερ, αλλά στην αγορά είναι ελάχιστοι κι ακόμα πιο λίγοι αυτοί που μπορούν να σταθούν επάξια στον Ολυμπιακό. Εξ ορισμού δύσκολη υπόθεση, όμως έτσι είναι τα σπορ. Η ζωή είναι σκληρή, ενίοτε και άδικη…

Κοινός παρανομαστής, λοιπόν, ότι και οι δύο “αιώνιοι” ψάχνουν παίκτη…

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…