Κεντρική NBA Ποιος θα τους σταματήσει; (vid)
NBA

Ποιος θα τους σταματήσει; (vid)

warriors

warriors

Οι Ουόριορς συνεχίζουν να προελαύνουν και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν, ρίχνοντας στο “καναβάτσο” τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο. Η χθεσινοβραδινή τους επικράτηση, σε βάρος των Μπουλς, σήμανε την επέκταση του αήττητου στα 14 παιχνίδια και έγιναν η πέμπτη ομάδα που το καταφέρνει.

Πριν από αυτούς, το κατάφεραν οι Ουάσινγκτον Κάπιτολς (1948-49), οι Χιούστον Ρόκετς (1993-94), οι Ντάλας Μάβερικς (2002-03) και οι Μπόστον Σέλτικς (1957-58). Με τους τελευταίους μοιράζονται την πρώτη θέση, όσον αφορά το καλύτερο ξεκίνημα πρωταθλήτριας ομάδας στη σεζόν.

Από τις προαναφερθείσες ομάδες, οι “πρωτευουσιάνοι” και οι “ρουκέτες” είναι οι δύο ομάδες που έχουν φέρει εις πέρας το απόλυτο ρεκόρ του 15-0!

Πολλοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις συγκρίσεις με τους θρυλικούς Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με 12-0 και ολοκλήρωσαν τη regular season με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία, ήτοι 72-10. Δεν ξέρουμε αν οι πρωταθλητές έχουν το μέταλλο και την προσωπικότητα (γιατί η ποιότητα και το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητα) για να πετύχουν κάτι τόσο επικό. Σίγουρα είναι, με διαφορά, η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ, αυτήν την στιγμή τουλάχιστον, και φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να κάνουν ακόμα και το repeat.

Βέβαια, βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος. Πάντως, ακόμη και αν οι “πολεμιστές” φέρουν εις πέρας τον άθλο του 72-10, ακόμα και αν το ξεπεράσουν, μόνο άξιοι συγχαρητηρίων θα είναι και σε τίποτα δεν θα μειωθεί το ηθικό βάρος και το όνομα, βαρύ σαν ιστορία, των “ταύρων” της σεζόν 1995-96. Άλλωστε, όπως δήλωσε επί αυτού ο Ντένις Ρόντμαν: “Δεν με ενδιαφέρει αν μας ισοφαρίσουν ή ακόμα και να μας περάσουν και να κάνουν μια ήττα, μόνο. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι”!

Και μια μικρή σύγκριση των δύο ομάδων:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…