Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ο Λουκάς, ο Κούπερ και ο Καλαμπόκης

Ο Λουκάς, ο Κούπερ και ο Καλαμπόκης

kalampokis-aek

Ο Γιάννης Καλαμπόκης έπλέξε το εγκώμιο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και του Ντι Τζέι Κούπερ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ. Ο έμπειρος γκαρντ της ΑΕΚ σχολίασε το τρομερό ξεκίνημα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Γιάννη, έχετε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Που οφείλεται αυτό το 7 στα 7;
“Κατ αρχήν, οφείλεται στο γεγονός, ότι είχαμε σαν στόχο να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρητικά ήμασταν ανώτεροι από τους αντιπάλους μας και καταφέραμε να πάρουμε αυτές τις νίκες. Το ευχάριστο είναι ότι το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Και αυτό το ξεκίνημα αποτελεί μία δυνατή προετοιμασία, ενόψει τον πιο δύσκολων αγώνων που έρχονται”.

Θεωρείς ότι σας έχει βοηθήσει η Ευρώπη; Σας δίνει ρυθμό;
“Εμείς θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις. Στην Ευρώπη δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά νομίζω ότι γενικότερα παίζει ρόλο ο ρυθμός. Υπάρχει βέβαια και η κούραση. Θεωρώ, ότι με σωστή προετοιμασία, τόσο την αγωνιστική, όσο και την πνευματική, είμαστε μέσα και στους δύο στόχους”.

Πόσο μεγάλο είναι το κεφάλαιο “Λουκάς Μαυροκεφαλίδης” για την ΑΕΚ;
“Νομίζω δεν είναι μόνο για την ΑΕΚ. Είναι γενικότερα μεγάλος παίκτης. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Το ευχάριστο είναι, ότι μέσα από αυτές τις εμφανίσεις του, η ομάδα παίρνει τις νίκες διότι θα ήταν άσχημο μετά από μία τέτοια πορεία του παίκτη, να μην παίρνει η ομάδα τις νίκες. Έτσι, υπάρχουν δύο χαρούμενοι, τόσο ο Λουκάς, όσο και η ομάδα”.

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η προσθήκη του Κούπερ;
“Είναι μία θέση που είχαμε πρόβλημα από την αρχή. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και το καλό είναι, ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Όταν σε ένα καλό σύνολο, εντάσσεται ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου, το αποτέλεσμα μόνο καλύτερο θα είναι”.

Τώρα ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Γαλατάσαραϊ και Αρη. Τι θεωρείς ότι θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο;
“Κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία και την ιδιαιτερότητά του. Πρώτα έχουμε το ματς με τη Γαλατά. Είχαμε κάνει κακή εμφάνιση και χάσαμε με μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι της Τουρκίας και το κίνητρό μας είναι μεγάλο διότι θέλουμε να δείξουμε, ότι δεν είναι αυτή η εικόνα μας.

Και το γεγονός, ότι η Γαλατά είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το κίνητρο. Με τον Αρη έχουμε τους ίδιους στόχους. Θα είναι ένα ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε όμως να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να πάρουμε τη νίκη”.

Τι ένιωσες όταν έβλεπες τις εικόνες των επεισοδίων στο ποδόσφαιρο; Αν ήσουν αρμόδιος τι θα έκανες;
“Πραγματικά, είναι πολύ δυσάρεστο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν κάνει κανέναν υπερήφανο. Το ότι το παιχνίδι δεν έγινε, δείχνει ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι στους ανθρώπους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Έφτασε τα 10 ban

Ακόμα μια επιβεβαίωση του Over FM. Η FIBA επέβαλε ακόμα δύο Ban στην ΑΕΚ για οφειλές σε μέ…