Κεντρική Ασίστ Basketbase Κάνε το χειμώνα… καλοκαίρι

Κάνε το χειμώνα… καλοκαίρι

mauroeidis mavroeidis aek2

mauroeidis-mavroeidis-aek2george-petridisΔιανύοντας την τρίτη σεζόν στην οποία Έλληνες παίκτες μπορούν να μετακινηθούν από μια ομάδα στην άλλη, ήδη δύο τέτοιες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί μετά από ένα μήνα Πρωταθλήματος. Ο Βασίλης Καββαδάς από τον Ολυμπιακό στον Αρκαδικό και ο Δημήτρης Μαυροειδής από την Κηφισιά στην ΑΕΚ.

Με αυτήν την αφορμή το eBasket.gr ανασύρει τις λιγοστές σχετικά περιπτώσεις παικτών που άλλαξαν φανέλα μεσούσης της περιόδου και από τη στιγμή που αποσύρθηκε η αναχρονιστική απαγόρευση τέτοιων μετακινήσεων από την πλευρά της ΕΟΚ.

Η πρώτη ομάδα που έκανε χρήση της αλλαγής του κανονισμού ήταν ο Κολοσσός το Νοέμβριο του 2013. Η ομάδα της Ρόδου είχε αρχίσει με 0-5 το Πρωτάθλημα και έσπευσε να αποκτήσει τον Νέστορα Κόμματο που έμεινε ελεύθερος από τα Τρίκαλα έχοντας σε τέσσερις συμμετοχές 26 πόντους με 5/10 βολές, 6/10 δίποντα και 3/13 τρίποντα. Όμως ο Κόμματος δεν έβγαλε τη σεζόν στη Ρόδο αφού αποδεσμεύτηκε μετά την 20η αγωνιστική. Παίζοντας με τον Κολοσσό ο “Νες” είχε σε 15 ματς Πρωταθλήματος, 105 πόντους και 54 ριμπάουντ.

Την ίδια σεζόν (2013-2014) επίσης τον Νοέμβριο του 2013, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Βασίλη Καββαδά. Ο διεθνής σέντερ είχε ήδη παίξει σε έξι παιχνίδια του Πρωταθλήματος με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ σε 15 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είχε 69 πόντους και 31 ριμπάουντ. Εκείνη την περίοδο ο Πανιώνιος έκανε δικό του τον Γάιο Σκορδίλη που πάντως δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ανάλογη περίπτωση ήταν αυτή του Σωτήρη Μανωλόπουλου που άρχισε την περσινή σεζόν με τον Άρη κάνοντας τέσσερις συμμετοχές για να αποδεσμευτεί και να μετακομίσει στη Ρόδο για τον Κολοσσό με τον οποίο σημείωσε 101 πόντους σε 15 συμμετοχές και βέβαια συνεχίζει να παίζει με τη φανέλα του.

Για την περσινή σεζόν (2014-15) επίσης, ο ΚΑΟΔ εκμεταλλεύτηκε το “διαζύγιο” που υπήρξε τον Ιανουάριο μεταξύ του Δημήτρη Τσαλδάρη και της Κηφισιάς για να κάνει τον έμπειρο γκαρντ δικό του. Ο Τσαλδάρης είχε 68 πόντους σε 11 ματς Πρωταθλήματος εκείνη της σεζόν με την Κηφισιά και 79 πόντους σε 12 παιχνίδια με τους Δραμινούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…