Κεντρική Ασίστ Basketbase Ιστορική πρόκληση για Μαυροκεφαλίδη

Ιστορική πρόκληση για Μαυροκεφαλίδη

mavrokefalis

mavrokefalis

george-petridisΣχεδόν 1,5 μήνας έχει κυλήσει στη σεζόν όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του τόσο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όσο και το Eurocup. Αρκετά από τα επιτεύγματα του έχουν καταγραφεί από αυτή τη γωνιά του eBasket.gr που βλέποντας λίγο πιο… μακριά σας προετοιμάζει για ένα ακόμη.

Έστω με την εκκρεμότητα του σημερινού αγώνα του Αρκαδικού με τον Παναθηναϊκό, είναι ήδη σαφές το προβάδισμα του διεθνή φόργουορντ στη λίστα των πρώτων σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές. Ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε 112 πόντους έναντι 98 του Όβι Σόκο και 97 του Ντιμίτριους Κόντζερ των Τρικάλων ενώ ακολουθούν Κώστας Βασιλειάδης με 96 και Τόνι Μέιερ με 95.

Ο Μαυροκεφαλίδης αντιμετωπίζει μια στατιστικού ενδιαφέροντος ιστορική πρόκληση. Έστω και με 20 αγωνιστικές μακριά από το τέλος της κανονικής περιόδου, φαίνεται ικανός να κάνει κάτι που δεν έκανε κανένας παίκτης της ΑΕΚ από την περίοδο 1967-1968. Να κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Πρωταθλήματος

Ο τελευταίος που τα κατάφερε φορώντας τη φανέλα της “Ένωσης” αλλά και ο μοναδικός στην ιστορία της κατηγορίας από την περίοδο 1963-1964 είναι ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος.
Ο μυθικός Αμερικάνος είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος την περίοδο 1964-65 σημειώνοντας 587 πόντους σε 18 αγώνες (32,6 μέσο όρο) και την περίοδο 1967-68 όταν και σημείωσε 694 πόντους σε 22 αγώνες (31,5 μέσο όρο).

Πέρασαν δηλαδή 47 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης της ΑΕΚ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που σκοράρει ως τώρα 18,6 πόντους ανά αγώνα δείχνει ικανός να τα καταφέρει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…