Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Οι αντιρρήσεις της Ευρωλίγκα

Οι αντιρρήσεις της Ευρωλίγκα

euroleague logo

euroleague-logo

Αρκετές αντιρρήσεις είχε να εκφράσει η Ευρωλίγκα, πάνω στο πλάνο της FIBA για τη δημιουργία του Basketball Champions League. Μπορεί τα οικονομική οφέλη των ομάδων να ξεπερνούν αυτά που προβλέπονται από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τώρα, αλλά η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται αντιπρόταση.

Η διοργανώτρια αρχή υποστήριξε πως “οι ομάδες συμφωνούν ότι το μπάσκετ παρουσίασε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και στις εθνικές διοργανώσεις” και προσθέτει πως η ίδια σε συνεργασία με τους κορυφαίους συλλόγους θα αντιπροτείνουν αφού μελετήσουν, ενδελεχώς, και αξιολογήσουν την πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

“Οι ομάδες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τις διασυλλογικές διοργανώσεις τα τελευταία 15 χρόνια με όλο και καλύτερα αποτελέσματα, κερδίζοντας αξιοπιστία. Για το λόγο αυτό εξήγησαν στη FIBA πως για την περαιτέρω ανάπτυξη υπάρχουν εναλλακτικά μοντέλα από αυτό που πρότεινε η FIBA, που επίσης εξυπηρετούν τους σκοπούς της συνεργασίας, ενότητας και προόδου του μπάσκετ που και οι δύο πλευρές επιθυμούν” συμπληρώνει η Ευρωλίγκα για να καταλήξει:

“Οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το πλάνο που ετοιμάζουν τα τελευταία χρόνια και θα το παρουσιάσουν προσεχώς στη FIBA, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της αγωνιστικής και εμπορικής ανάπτυξης των διοργανώσεων, όπως και τη συνεργασία των συλλόγων με την οικογένεια της FIBA“.

Ειδική μνεία έγινε στο θέμα του νέου καλενταρίου και τη διεξαγωγή προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μεσούσης της σεζόν, με τους συλλόγους να εκφράζουν ανησυχίες, κυρίως όσον αφορά την ασφάλιση των παικτών και την αποζημίωση των ίδιων, για τη συμμετοχή των αθλητών τους στα εθνική συγκροτήματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…