Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η “ακτινογραφία” της Λιέτουβος Ρίτας

Η “ακτινογραφία” της Λιέτουβος Ρίτας

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Μετά την πρώτη του νίκη στην Α1, για φέτος, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, υποδεχόμενος τη Λιέτουβος Ρίτας, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ. Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ και τους παίκτες – “κλειδιά” της λιθουανικής ομάδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της νίκης, που θα αλλάξει το μομέντουμ, υπέρ των “ασπρόμαυρων“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Έπειτα από μία πολύ κοπιαστική εβδομάδα με δύο εκτός έδρας δοκιμασίες, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στο σπίτι μας για ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι. Αντίπαλος μας η Λιέτουβος Ρίτας, μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία τόσο στο Γιούροκαπ όσο και στην Ευρωλίγκα. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε την έδρα μας και ειδικά στο παιχνίδι αυτό κάθε πόντος μετράει, κάθε κατοχή είναι σημαντική, ώστε να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Πρόκειται για μία ομάδα με πολύ αξιόλογους σουτέρ (στη λιθουανική λίγκα έχουν μέσο όρο που υπερβαίνει το 40% στα τρίποντα), ιδιαίτερα επιθετική στο τρανζίσιον με κινητήριο μοχλό τον διεθνή Αργεντίνο πόιντ γκαρντ, Λαπροβίτολα.

Συνδυάζουν την εμπειρία των πολύπειρων Λαβρίνοβιτς και Λουκάουσκις και το ταλέντο των αυθεντικών σουτέρ, που διαθέτουν, όπως οι Ορέλικ και Γκιεντράιτις. Μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο, γνώριμος μας από τη θητεία του στην Ελλάδα, Καβαλιάουσκας, που με τη μαχητικότητα του αποτελεί σημείο αναφοράς.

Μετά τη νίκη μας στο Ρέθυμνο και την δυναμική που μας δίνει η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μομέντουμ και είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου μας γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, αφού πρέπει μέσα από τη διαδικασία των συνεχόμενων αγώνων, από τη μία να βρίσκουμε την χημεία μας σαν ομάδα και από την άλλη να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο.

Έχουμε μια μεγάλη σεζόν, με τρεις διοργανώσεις μπροστά μας και θέλουμε κάθε φορά να πατάμε στο παρκέ με ισχυρό κίνητρο και στο μέγιστο επίπεδο πνευματικής και αγωνιστικής ετοιμότητας“.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …