Europe plays basketball

theodoros zaras aris thessaloniki ec15 photo aek megapress

theodoros zaras-aris

galanis-dimitrisΜεγάλη μπασκετική κίνηση στην Ευρώπη υπήρξε το διήμερο Τρίτη- Τετάρτη, με Eurocup, Fiba Cup και το κερασάκι στη τούρτα το Ρεάλ – Χίμκι.
Ας ξεκινήσουμε, όπως συνηθίζουμε από τις ελληνικές ομάδες στο Eurocup.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία της, νίκησε στο παγωμένο Volgograd και βλέποντας κομμάτια των παιχνιδιών της είναι φανερή η βελτίωση. Πιθανό, που συμβαδίζει με τα αποτελέσματα, η παρουσία του Μανωλόπουλου στο team, να ήταν αυτό που χρειάζονταν η ΑΕΚ. ΤΟ παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης σε δύο εβδομάδες θα είναι ενδιαφέρον.

Ο Άρης, όπου παρακολούθησα το παιχνίδι από κοντά, έκανε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του τερέν.Ο Markovic αδικεί την ομάδα του με την επιμονή του στο μέτριο Velickovic και δεν έχει ούτε έναν αξιόλογο Τούρκο παίκτη. Πρόβλημα για τη χημεία μίας ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας στην Ουγγαρία, ήξερε ότι το παιχνίδι ήταν κομβικό. Η Szolnoki έκανε μία επική ανατροπή και ο ΠΑΟΚ πρέπει να διδαχθεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι.Το να παίζεις σε τέτοια “κουμουνιστικά” γήπεδα με περίεργο φωτισμό και αποδυτήρια ξέρω ότι επηρεάζει, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω,την αξία που έχει για οποιαδήποτε ομάδα η παρουσία ποιοτικού πυρήνα γηγενών παικτών. Ο Άρης με τους Μούρτο, Ζάρα, Πελεκάνο, Ξανθόπoυλο κ.α., η ΑΕΚ με τους Λουκά, Κατσίβελη, Παπαντωνίου κ.α., ο ΠΑΟΚ με τους Μαργαρίτη, Βασιλειάδη, Σόφο, Τσόχλα, Κακαρούδη κ.α, συνθέτουν σύνολα με καλή χημεία που μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτά.Το αντίθετο, δεν απαγορεύει την επιτυχία, αλλά ελλοχεύει πολλούς κινδύνους και ρίσκα.

Κατά τ΄άλλα η Hapoel J. και η Nancy συνεχίζουν τη κατρακύλα τους, μεγάλη νίκη της Neptunas στο Abdi Pehci και η πολύ καλή Ludwigsburg, με καλό προπονητή νίκησε μέσα στην Alba. Canaria και Bilbao συνεχίζουν νικηφόρα και εντύπωση ,που θα περιπλέξει τον όμιλο, έκανε η Lietuvos μέσα στη Besiktas. Γενικά λίγες ομάδες δείχνουν σταθερότητα και κάθε αγωνιστική υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτό είναι ενδιαφέρον.

Συνεχίζοντας με το Fiba Cup, βρέθηκα στο μακρινό Samakov.. να βλέπω Riski-Kataja..Όμορφα παιχνίδια, καλού επιπέδου ,όπου ομάδες, προπονητές,παράγοντες γίνονται καλύτεροι.Εντύπωση έκανε η νίκη της ΑΕΚ Πετρολίνα του φίλου Λίνου ,επί της Astana, όπου μαθαίνω ότι στέρεψαν τα λεφτά,η αγαπημένη Lukoil νίκησε στη παράταση την ΕniseyAntwerp συνεχίζει να κερδίζει, όπως και ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης Frankfurt.

Στον μοναδικό αγώνα της Εuroleague, η Real έχασε και τώρα τρέχει..Τρέχει γιατί άμα δεν αντιδράσει άμεσα θα αποκλειστεί. Κουβαλά και το -23 από τη Srtasbourg..

Για επίλογο θα παραθέσω δύο γεγονότα: To πρώτο είναι ένα μήνυμα, που δεν μπορώ να αγνοήσω, που παρέλαβα στο κινητό μου την ώρα που μετέδιδα το Άρης-Trabzospor και το γράφω αυτολεξεί:” Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα της Α1 που έχει τμήμα basketball σε καρότσι. Δεν είναι μόνο αυτοκράτορας στο γήπεδο αλλά και στη κοινωνία”.

Το άλλο είναι η απώλεια ενός ακόμα ανθρώπου του basketball που έφυγε, του Κ.Μεσαικου. Άνθρωπος που έδωσε πνοή και πρόσφερε πολλά σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη και πάντα κρατούσε τον λόγο του.Εύχομαι αρκετοί που ευνοήθηκαν δίπλα του να άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη του.

Καλησπέρα και
Καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…