Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Eurocup και η σιωπή των Δασκάλων…

Eurocup και η σιωπή των Δασκάλων…

kalampokis aek

kalampokis-aek

galanis-dimitrisΠολλή δράση, ζώνες και χαμένα καρφώματα είχε αυτή η αγωνιστική. Η ΑΕΚ έκανε μία μεγάλη νίκη,( κάθε νίκη εκτός στο Eurocup είναι μεγάλη), η οποία τη βάζει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ταξιδέψει στο Nizny,με καλή ψυχολογία, καθώς παίκτες αποδεδειγμένα καλοί (βλέπε Carter, Κατσίβελης) χρειάζονταν τόνωση.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Βασιλειάδη αφιονισμένο και σίγουρα η παρουσία του Σόφο δίνει άλλη οντότητα στην ομάδα.Τρελή νίκη στον όμιλο, αυτή της Szolnoki. Πιθανόν η πρόκριση να περνά από την Ουγγαρία. Σημείο αναφοράς η συνεχής καλή παρουσία του Hatcher.

Ο Άρης έχασε. Έκανε μία καλή εμφάνιση με κάποια κενά διαστήματα, χρησιμοποίησε πάλι τη ‘μαγική ζώνη’, που έδωσε νίκες ή γύρισε αποτελέσματα (βλέπε Unics και Τραπεζούντα) Ο Άρης κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκες εντός και την τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία θα περάσει σίγουρα.

Είναι τόσο όμορφα συναρπαστικό το γεγονός της συμμετοχής ελληνικών ομάδων στο Eurocup. Βasketball δεν είναι μόνο οι δύο αιώνιοι και είναι μία διαδικασία που όποιος έχει αξία, μπορεί να διακριθεί και να αναρριχηθεί στην Euroleague. Επίσης, ξεφεύγει το κοινό από τα στενά ελληνικά στερεότυπα και πιθανά αναγνωρίζει ότι υπάρχει basketball υψηλού επιπέδου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης.

Στην παιχνιδάρα Galata-Nizny, η δεύτερη αυτοκτόνησε και έχασε ένα δικό της παιχνίδι, ενώ στα Κανάρια με διαιτητή τον Ηλία Κορομηλά η Regio Emilia δυσκόλεψε πολύ τη γηπεδούχο. Εντύπωση έκανε η καθίζηση της Besiktas, η συνεχιζόμενη κάθοδος της Nancy, το χαμένο κάρφωμα που κόστισε τη νίκη στη Volgograd και η μεγάλη νίκη της Szolnoki επί της Saratov, όπως είπαμε.

Τελειώνοντας, θα αναφέρω κάτι τελείως διαφορετικό. Πριν λίγες ημέρες, έφυγε από τη ζωή ένας εξαιρετικός, αξιοπρεπής και ακέραιος άνθρωπος, ο κ. Μάκης Δενδρινός.Τον γνώριζα λίγο, κάποιες φορές ήπιαμε καφεδάκι στο καφέ του Ντίνου Καλαμπάκου, όταν ήμουν Αθήνα. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι τέτοιοι δάσκαλοι, προπονητές και γενικά άνθρωποι λείπουν από το basketball.

Το basketball έχει αλλάξει, μα οι δάσκαλοι του αθλήματος, δημοσιογράφοι με άποψη , οι παράγοντες με ήθος και γενικά ο καθένας από το μετερίζι του, που έχει λίγο όραμα και παιδεία θα πρέπει να αντιστέκεται. Και ξέρετε τι εννοώ. Δε θέλω να το βαρύνω, αλλά μου έστειλε, σε μήνυμα, ένας παλιός μου παίκτης κάτι πολύ δυνατό, που ταιριάζει απόλυτα: ”Μα δεν θα λένε: Ήταν σκοτεινοί οι καιροί. Θα λένε:Γιατί σιωπούν οι ποιητές; …(για όσους καταλαβαίνουν..).

Καλησπέρα και
Καλή τύχη σε όλους

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…