Κεντρική Basket League Άρης “Αγχωτική νίκη”

“Αγχωτική νίκη”

priftis

priftis-xanthopoulos

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι το σημαντικότερο όλων είναι η νίκη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι πιο σημαντική είναι η συγκέντρωση από την κούραση που υπάρχει. Τελος, σχολίασεε και την απόδοση του Ντομινίκ Ουότερς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Ήταν μια ακόμα αγχωτική νίκη για μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Συνεχίζουμε ένα σερί νικών, μας κάνει αισιόδοξους αυτό, αλλά θέλουμε μεγάλη βελτίωση σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Τα Τρίκαλα είναι ανταγωνιστική ομάδα, έπαιξε έξυπνα στην τακτική, μας δημιούργησε δεύτερες σκέψεις και γι’ αυτό ήμασταν αναποτελεσματικοί, ενώ δεν ήμασταν συνεπείς και στην άμυνα ένας εναντίον ενός“.

Για το αν ο Άρης είναι σημαντικό που κερδίζει έστω και δύσκολα ή θα έπρεπε να “καθαρίζει” τα ματς: “Το συμπέρασμά μου είναι ότι ότι όλα αυτά είναι δώρα για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να μην ακροβατούμε. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν είμαστε στο επίπεδο ώστε αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε εύκολα σε σταθερή βάση. Μπορεί να συμβεί αλλά όχι σε σταθερή βάση.

Θα σταματήσω να επικαλούμαι την κούραση. Δεν υπάρχει. Η ομάδα είχε προχθές ρεπό, χθες έκανε μια προπόνηση και σήμερα ήρθε να παίξει. Η προπονητική διαδικασία μας λείπει. Με τις προπονήσεις αποκατάστασης και τις μετακινήσεις δεν υπάρχει χρόνος για προπονητική δουλειά, γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα και ομαδικά και ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν έχουμε την διαδικασία αυτή, κατά βάση κάνουμε μία προπόνηση τη βδομάδα. Επικαλούμαι την λέξη συγκέντρωση, όχι την κούραση. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Δεν σταματάμε τον αντίπαλο σε προσωπικές φάσεις, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Ήμασταν παραγωγικοί σήμερα στην επίθεση, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε, για να προοδεύσουμε σε συγκεκριμένα κομμάτια. Να διαβάζουμε καλύτερα, να αναγνωρίζουμε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι“.

Για τον Ουότερς: “Ήταν καλός, παραγωγικός, εύστοχος στις βολές στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν 5-6 διακριθέντες σε αυτό το επίπεδο. Στα μεγάλα ματς πρέπει να συνυπάρξουν περισσότεροι με καλή απόδοση“.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Θοδωρής Ζάρας, ο οποίος δήλωσε: “Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε αγώνας είναι δύσκολος και κρύβει παγίδες. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με αρχές, καλή επιθετικά. Δεν μπήκαμε δυνατά, ειδικά στην άμυνα και αυτό μας κόστισε στην εξέλιξη του αγώνα. Η νίκη μετράει και προχωράμε“.

Για την κούραση: “Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, με μεγάλα ταξίδια αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την κούραση“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…