Κεντρική Διεθνή Ζενίτ – ΠΑΟΚ 76-66

Ζενίτ – ΠΑΟΚ 76-66

hatcher zenit paok

hatcher-zenit-paok

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη, στην Αγία Πετρούπολη, αλλά δεν κατάφερε να την κατακτήσει, γνωρίζοντας την ήττα με 76-66 από τη Ζενίτ. Οι “ασπρόμαυροι” ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, ξαφνιάζοντας τους γηπεδούχους, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την υπεροχή τους και γρήγορα βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Έφθασαν να χάνουν σε αρκετές περιπτώσεις με διψήφιες διαφορές, τις οποίες εξάλειψαν, τις περισσότερες φορές, αλλά δεν έφεραν τα πάνω – κάτω.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα άσχημα ποσοστά του στα δίποντα (16/37 ήτοι 43%) και την, κατά κράτος, ήττα του στη μάχη των “αιθέρων”, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ λιγότερα από τους Ρώσους (28 έναντι 41) με το πρόβλημα να επικεντρώνεται στα 11 επιθετικά που επέτρεψε στους γηπεδούχους, να μαζέψουν, δίνοντας τους την ευκαιρία για πολλαπλές επιθέσεις.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ζαμπιάν Νταουντέλ με 17 πόντους και ο Αρτέμ Βίκροφ ακολούθησε με 12. Εκ του “δικεφάλου“, σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Ουίλιαμ Χάτσερ, σημειώνοντας 19 πόντους, όντας ο μοναδικός της ομάδας του με διψήφια επιθετική συγκομιδή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στον αγώνα και με τους Μάρκοβιτς, Τέπιτς να ηγούνται, κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους (4-11), ύστερα από τέσσερα λεπτά. Η Ζενίτ συνήλθε, σταδιακά, από το αρχικό σοκ και άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση. Έχοντας μπροστάρηδες τους Τίμα και Βαλίεφ κατόρθωσε να ισοφαρίσει (13-13 στο 7’) αρχικά και εν συνεχεία να περάσει μπροστά, χτίζοντας διαφορά 3 πόντων (18-15), μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν άκρως ανταγωνιστικό και καμία ομάδα δεν κατάφερε να χτίσει σαφή διαφορά. Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο και παρά την παροιμιώδη αστοχία τους από μακρινή απόσταση (0/8 τρ.), η υπεροχή τους στα ριμπάουντ και η μεγάλη αποτελεσματικότητα από μέση και κοντινή απόσταση ισοστάθμισε την κατάσταση και τους επέτρεψε να διατηρήσουν το προβάδισμα. Ο “δικέφαλος” βρήκε σκορ από τον Μπάλαμπαν και τον Δέδα αλλά τα πολλά λάθη (8) δεν του επέτρεψαν κάτι περισσότερο από το 32-29, του ημιχρόνου.

Με τον Χάτσερ να πρωτοστατεί και να σημειώνει 7 πόντους μέσα στα πρώτα δυόμιση λεπτά του δευτέρου μέρους, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν (36-36) αλλά όχι και να ανατρέψουν την κατάσταση. Τα ποσοστά ευστοχίας τους έπεσαν, την ίδια στιγμή που αυτά των Ρώσων βελτιώθηκαν και ως εκ τούτου, η ψαλίδα άνοιξε, για πρώτη φορά, στους 10 πόντους (50-40 στο 27’). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως, αντέδρασαν και με τους Μπάλαμπαν, Μαργαρίτη να αναλαμβάνουν δράση μείωσαν στους 6 (54-47 στο 29:30) διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, χάρη σε τρίποντο του Δέδα (56-50).

Η τελευταία περίοδος άνοιξε με τρίποντο του Ντούβνιακ (56-53 στο 31′) ενώ η ψαλίδα έκλεισε στον πόντο (58-57), στο 33ο λεπτό, δια χειρός Χάτσερ, αλλά και πάλι οι “ασπρόμαυροι” δεν κατόρθωσαν να πάρουν την πρωτοκαθεδρία. Με το Βαλίεφ να πατάει πόδι (ξανά) και τους Νταουντέλ, Βικρόφ, να τον πλαισιώνουν, η Ζενίτ έτρεξε σερί 9-0 και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια απόσταση (67-57 στο 35′). Όσο κι αν προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω και η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε το 2/2, στο Γιούροκαπ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-29, 56-50, 76-66.
ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Καράσεφ): Αντίποφ 4, Τίμα 9, Κοστσέεφ 9 (1), Κομισάροφ, Τούλσον 9 (1), Βίκροφ 12, Πουσκόφ 1, Καρπούκιν, Νταουντέλ 17, Βαλίεφ 11, Λάντρι 4, Γκολόβιν.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 6, Βασιλειάδης 8 (2), Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6 (1), Ντούβνιακ 7 (1), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 19 (2), Μπάλαμπαν 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…